„Clash of Epochs” – un show extravagant Louis Vuitton, desfasurat aseara la Luvru

Louis Vuitton a incheiat aseara Paris Fashion Week cu un show memorabil, avand ca decor un perete vertical din sticla si lemn unde a fost asezat, pe 5 etaje, un cor de 200 de persoane care au cantat live, imbracate in costume de epoca.

Invitatii la prezentarea colectiei de toamna-iarna 2020/2021 au intrat in constructia efemera din curtea muzeului Luvru intr-un intuneric aproape total. Odata cu primele acorduri din muzica special compusa de Woodkid si Bryce Dessner, cortina neagra din fundal s-a ridicat incet, dezvaluind un perete viu format din 115 cantareti si 85 de figuranti, toti imbracati pana la cel mai mic detaliu in costume din diverse culturi si epoci – de la secolul XV pana la 1950 si de la Versaiiles la curtea imperiala a dinastiei Ming.

Pentru crearea acestui decor extravagant cu personaje de epoca, Nicolas Ghesquiere a lucrat cu multi-oscarizata Milena Canonero, cea care a creat costumele pentru Portocala Mecanica si alte filme ale lui Stanley Kubrick.

Muzica live, special compusa pentru prezentare de catre Woodkid si Bryce Dessner, a avut la baza o piesa a organistului Nicolas de Grigny, compozitor contemporan cu Bach, care nu a obtinut recunoastere in timpul vietii sale si nicio piesa de-a lui nu a fost vreodata auzita la Luvru pana aseara…

Nicolas Ghesquiere, directorul artistic al colectiilor Louis Vuitton pentru femei, si-a numit colectia ȚA Clash of EpochsȚ, un amestec extrem a diverselor epoci cu prezentul, intr-un exercitiu stilistic care a trimis pe podium rochii inspirate din secolul XIX si jachete intensiv brodate de secol XV, in combinatie cu geci de schi sau motociclist si combinezoane de aviator.

„Aceasta colectie este exact opusul unui total look”, a spus designerul. „E bine sa faci tot ce poate fi facut cu hainele, sa le combini si sa le suprapui, sa gasesti noi posibilitati, fara nici o constrangere mentala de ce ar merge si ce nu”.

Foto: Louis Vuitton

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din fashion