Un apartament tineresc si modern

Totul a inceput cand o tanara a vrut sa asculte greierii. Si sa isi aduca vacutele acasa. Nu, nu este vorba despre o pastorala! Ci despre un proiect de amenajare relazat si relaxant in mijlocul orasului.

Sara e studenta la ASE, asa ca prima ei locuinta departe de cuibul parintesc trebuia sa fie, in primul rand, aproape de scoala, deci de centrul orasului. Cu alte cuvinte, apartamente micute, zgomot mult, noxe… Dar ea deschide fereastra si simte mirosul reavan care vesteste deja primavara. Iar la vara prietenii ei, greierii, vor reveni si ei. Si asta nu e deloc putin lucru – sunt foarte greu de gasit in mijlocul Bucurestiului locuri unde iti canta greierii la geam! Cum este acesta, la cateva minute de parcul Herastrau. Apartamentul masoara 60 de metri patrati si este primul proiect de amenajare al tinerei noastre gazde care ne spune, cu mandrie: „Am avut mana libera din partea parintilor”.

Compus din bucatarie, living, dormitor, baie si un spatiu de depozitare care s-a dovedit foarte util, apartamentul mai are si doua balcoane, un alt element care a atarnat greu in balanta deciziei de a se muta aici. Spatiul nu e urias, dar e suficient pentru o singura persoana.

Sara a inceput, ca orice minte organizata, cu schemele organizatorice: si-a imaginat fiecare incapere si fiecare piesa de mobilier in functie de nevoiele sale. Abia apoi a trecut la culori, materiale, forme, conturand o atmosfera simpla, naturala si tinereasca.
 

Spune ca aceasta casa o reprezinta, si e usor de inteles de ce. Pentru un prim proiect, alegerile ei sunt surprinzator de sigure. „Deoarece doream ca dormitorul sa-si pastreze exclusiv functiunea de repaus si odihna, livingul trebuia sa preia rolul de birou, biblioteca, dining, spatiu de relaxare in fata televizorului… Am gandit un corp care este extrem de practic pentru spatii mici, ce are in componenta un birou, rafturi de biblioteca, suport pentru televizor si aparatura audio-video, plus o multime de spatiu pentru depozitare.”

Bucataria micuta nu a permis nici un rabat de la calitate. Aici nu se vor gati festinuri, dar este dotata si echipata chiar si pentru un asemenea eveniment improbabil. Punctul forte este blatul, din piatra naturala, dintr-o singura bucata. Opus zonei de gatit, langa fereastra incadrata de verdeata, exista un spatiu intim pentru luat masa.

Dormitorul are un aer luminos si cald, dar si note jucause: nuante proaspete de galben si verde-crud, plus cateva vacute de… decor. „Am o multime de obiecte desenate cu aceste vacute simpa­tice, aduse de peste tot din lume. Cand nu mi le cumpar eu, le primesc de la parinti sau prieteni. E un simbol drag mie.” Iata o martu­risire care completeaza aerul „girlish” ce pluteste deasupra apartamentului, atmosfera placuta si relaxata. E o amenajare facuta serios, dar… ca o joaca.

TEXT: ANDREEA STEFAN
FOTO: COSMIN POPESCU
ASISTENT FOTO: SORIN STANCIU

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din elle decoration