Nu, stai, in seara asta cinez cu tata!

Ca tot mai multi dintre parintii de azi refuza sa imbatrineasca, asa cum o faceau odinioara, e un fapt evident.

Nu, stai, in seara asta cinez cu tata!

Ei fac sport, se preocupa de corpul lor, au grija ca pielea sa le fie bine hidratata, se imbraca cool si se indragostesc mai ceva decit progeniturile lor adolescente. E un fel de deresponsabilizare a societatii adulte de azi, o societate compusa tot mai majoritar din falsi tineri care par sa nu mai vrea sa se ocupe decit de ei, de ei, de ei.

Cum reactioneaza tinerii in fata acestei inversari de roluri? Ei bine, Big (asa cum o alinta tatal ei), personajul lui Marion Ruggieri, se revolta impotriva infantilizarii tatalui ei sexagenar refuzind sa se maturizeze. La treizeci de ani, ea se comporta ca o adolescenta fara sex-appeal, care nu bea, nu fumeaza, nu se drogheaza, nu se reproduce, nu se machiaza. Orice numai sa mareasca distanta de virsta dintre ea si tatal sau. Tata pe care, desi il iubeste foarte mult, si l-ar dori ceva mai traditional. Dar nu, el, tatal, nu are burta, nu cheleste, nu poarta pantaloni raiati si nu asculta muzica clasica. Si e foarte mindru de el, fara a realiza nici un moment ca isi eclipseaza copilul, ca ii fura tineretea.

O lectura amuzanta, o parodie a lumii de  azi, in care regulile de odinioara nu mai sint valabile, iar rolurile se inverseaza – cel putin in ceea ce priveste relatiile dintre copii si parinti.

Text: Mihaela Spineanu-Frank

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle