Tratament de intinerire

Cind este tinar, tenul e luminos, uniform si retine apa ca un burete, de aceea avem impresia ca fetele adolescentilor sint grasute. Lavinia Gogu a descoperit un tratament care reda pielii toate aceste calitati.

Ghici care este diferen­ta dintre tenul impe­cabil al unei fete de 20 de ani si tenul la fel de impecabil (da­to­rita in­gri­jirii riguroase si genelor fericite) al unei femei de 30 de ani? Americanii o nu­mesc baby fat si este acel strat de grasime ca­re ne indulceste vo­lumele fetei si ne ofera un chip feciorelnic. Este adevarat, trasaturile pronun­tate sint sexy atun­ci cind ai pometi inalti si un nas perfect, dar cu toate astea, golurile care se sapa sub ochi lasa loc pungilor si cear­ca­ne­lor. Si parca ar ce­re un pic de… gra­si­me, fie ea si injectata. De fapt, aproape orice filler poa­te fi o solutie pentru aceasta proble­ma. Dar poate totusi nu e cazul sa recurgi la aceasta metoda care, trebuie sa recunoastem, este un prag psihologic.

De curind am fost la Clinica Miko Med sa in­cerc Teosyal Re­den­sity, un tratament care are un concept nou-nout. Si anu­me, imbina teh­ni­ci­le clasice de umplere cu mezoterapia. „A­­tun­­ci cind tenul are un aspect tern, obosit si des­­­hid­ra­tat, poti apela la asa-zisul facelift de lu­mi­nozitate. E o procedura neinvaziva care esto­mpeaza ri­du­rile fine, are un efect de light filler si iti ofera o piele mai hidratata si mai stra­lu­ci­toa­re”, spune Monica Sar­manescu, medic der­matolog la Clinica Miko Med.

Insa daca sint sincera cu mine atunci cind ma privesc in o­glin­da, recunosc ca inca nu am ne­voie de nici un efect de umplere. Cu toate astea, tenul meu ar putea sa arate mult mai bine daca nu as trai intr-un mediu po­luat, daca as dormi mai multe ore pe noapte sau daca stresul nu mi-ar fi cel mai bun prieten, acela care ma im­bol­des­te constant sa duc la capat toate lucrurile pe care mi le propun. „Se stie ca pe masura ce pie­lea se maturizeaza isi pier­de calitatile, mai ales la nivelul suprafetelor ex­pu­se frecvent la ac­tiunea radiatiilor UV, care accentueaza procesul de senescenta. Drept urmare isi pierde din elastici­tate si suplete, de­ve­nind atrofica, asp­ra si us­cata din cauza di­mi­nua­rii secretiei glan­delor sebacee si scaderii con­ti­nu­tu­lui de apa din celulele epidermei”, mi-a explicat me­dicul cind imi studia chipul cu atentie.

„Tra­ta­mentul Re­den­sity poa­te sa iti ofe­re acel plus de prospetime de care ai nevoie”, completeaza derma­tologul zimbind. Deja a­bia asteptam sa imi fac tratamentul si sa so­chez pe toata lumea cu tenul meu perfect. „Iti voi injecta o fiola care contine o combinatie de acid hialuronic cu mi­ne­rale, vitamine si antioxidanti. Ingredientele-cheie sint un complex dermorestructurant al­­ca­tuit din opt aminoacizi care sti­muleaza pro­du­ce­rea fibrelor de colagen si care iau parte la procesul de vindecare, re­ge­ne­rare si re­mo­de­la­re a tesuturilor”, imi po­ves­tes­te me­di­cul in timp ce apropie de fata mea o se­ringa cu un ac fin.

Insa mie imi este foarte greu sa ma con­centrez pentru ca, desi sint absolut con­vinsa ca este spre binele meu sa fac aceste mi­ci injectii, nu-mi pot infrina frica – lucru destul de evident, probabil, din mo­ment ce dermatologul mi-a spus: „Nu-ti fie fri­ca, acest cocktail con­tine lidocaina, un anes­te­zic usor”. Si a in­ce­put sa-mi injecteze obrajii, frun­­tea, barbia si por­tiunile din jurul ochilor. In­tr-a­de­­var, nu a du­rut foar­te tare, dar pina au amor­tit zonele mai pu­­ter­nic vascularizate de pe centrul fetei, am avut citeva momente in ca­re as fi vrut sa sar din scaun. Dupa ce m-am obisnuit cu injectiile, par­ca nu ma mai puteam satura de ele, asa ca am convenit cu medicul sa injectam si suprafata gi­tu­lui, decolteul, chiar si miinile! Imediat dupa procedura, am fost sfa­tui­ta sa beau multa apa, pentru ca acum a­veam acid hialuronic in piele, adi­ca un burete ga­ta sa adune fiecare strop de H2O pentru a-mi oferi un efect de light filler.

Cind m-am dus la oglinda, am remarcat ca aveam toate zo­nele in­jec­tate pline de papiloame albe. „Sa nu-ti faci probleme, aceas­ta reactie trece de obicei in 24 de ore. Tre­buie sa te masezi cu o crema hid­ra­tanta si vor dis­pa­rea mai repede”, m-a con­solat dr. Sa­r­ma­nes­cu. Inainte de culcare am respectat intocmai indicatiile specialistului si mi-am facut un masaj facial cu miscari circulare – tehnica furata de la cosmeticiene. Apoi am plecat in lumea viselor, imaginindu-mi ca voi avea o fata bucalata, care plesneste de tinerete. Bineinteles ca mi-a trecut prin cap si ca as putea sa ma trezesc cu niste falcute de bebelus, dar mi-am dat seama ca imaginatia mea lucreaza ore suplimentare si atunci cind nu e cazul. Toate temerile mi s-au risipit de dimineata cind nu am gasit nici urma de papiloane, dar in schimb am observat ca ridurile de expresie erau netezite, iar tenul era mai luminos si mai ferm. Ca si cum n-as avea nici o grija pe lume.

Verdict ELLE

A doua zi dupa injectare tenul s-a calmat si pielea arata OK, iar colegele de redactie nici nu au observat ca mi-as fi facut vreun tratament. Insa dupa trei zile, exact ca in povesti, am vazut ca tenul a devenit mai elastic, mai luminos si parca avea o textura mai… plina. Dar pentru un tratament complet sint necesare trei serii de terapie la un interval de trei saptamini.

Adresa: Clinica Miko Med, str. Nicolaie Caramfil nr. 51, sector 1, Bucuresti, tel. 021/233.44.66; 0722.525.472; www.mikomed.ro.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din beauty