Parfumuri de nișă, inspirate din viața creatorilor lor

Știai că întreaga lume nu sunt mai mult de 150 de parfumieri? Acum ai ocazia să îi cunoști mai bine și să afli ce poveste stă în spatele fiecărui parfum.

Parfumuri de nișă, inspirate din viața creatorilor lor

Industria parfumurilor se află într-o continuă dezvoltare. În fiecare an, peste 1000 de noi parfumuri sunt lansate la nivel global. Însă, te-ai fi gândit că deși sunt mai mult de 5000 de brand-uri în întreaga lume, numărul parfumierilor nu depășește 150? Dar dacă sunt atât de puțini, de ce nu știm mai multe despre ei?

Imaginează-ți dacă în lume ar fi fost doar 150 de muzicieni. Cu siguranță toți ar fi fost faimoși și am fi vrut să le știm numele, ce cântă, ce pasiuni au, ce stil de viață duc. Cu toate acestea însă, doar pasionații de artă olfactivă pot numi mai mult de doi sau trei parfumieri.

Iar HOC vrea să schimbe lucrurile. Își dorește să aducă mai aproape de consumatori artistul, pentru ca aceștia să înțeleagă mai bine parfumul pe care îl poartă. De la povestea din spatele procesului de creație, la mesajul pe care îl transmite.

HOC- Histoire Olfactive Collective este o parfumerie artistică, creată de unii dintre cei mai buni parfumieri ai lumii și care își propune să scrie istorii olfactive moderne prin intermediul unor parfumuri unice. În fiecare an, unul dintre parfumieri explorează o temă, fie că e vorba de locurile preferate, filme, cărți sau oameni și o transpune într-un parfum inedit, actual. Astfel că, fiecare parfum este o expresie a stilului lor de viață.

Toate parfumurile sunt ediții limitate, existând doar 5000 de exemplare în întreaga lume. Așa că, dacă eșți în căutarea unei arome exclusive și care să te diferențieze de cei din jur, HOC este răspunsul.

Un alt aspect important al filosofiei HOC îl reprezintă sustenabilitatea. Aceștia folosesc produse naturale, chiar și alcoolul folosit este unul natural, extras din sfeclă de zahăr, iar ambalajele nu conțin deloc plastic.

Masha Zanier, fondatoarea HOC, a lucrat în industria modei mai bine de zece ani, însă a decis să își urmeze cea mai mare pasiune – parfumurile- și să pună bazele unei parfumerii de nișă, care îl aduce în prim plan chiar pe creatorul parfumului.

Pentru primele trei parfumuri, aceasta a lucrat cu parfumierul  Vincent Shaller, unul dintre cei mai buni din lume și care are o experiență de peste 25 de ani în acest domeniu. De-a lungul timpul, Vincent a lucrat cu brand-uri consacrate precum Max Mara, Le Labo, Paul Smith, Yohji Yamamoto sau Rituals. Toate cele trei parfumuri sunt inspirate de cultura londoneză și surprind elemente esențiale ale acesteia.

„Inspirat de vibe-ul orașului și de stilul de viață modern al acestuia, am creat trei parfumuri HOC care descriu orașul și suprind cele mai de preț lucruri ale Londrei: cultura și oamenii', spune Vincent.

Poți găsi parfumurile HOC în Londra și Paris, dar și pe site-ul lor www.hocparfum.com.

Citește și:
6 dintre cele mai scumpe ingrediente pentru parfumuri din întreaga lume

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din beauty