Cele mai dăunătoare obiceiuri de frumusețe la care trebuie să renunți!

Să previi este mai simplu decât să repari. Păr uscat, ten agresat, unghii fragile, toate acestea pot fi rezultatul unor obiceiuri nesănătoase.

Cele mai dăunătoare obiceiuri de frumusețe la care trebuie să renunți!

Iată cele mai frecvente greșeli de frumusețe și efectele lor nocive:

1. Nu te demachiezi

Acesta este poate cel mai dăunător dintre toate obiceiurile. Înainte de a merge la culcare, înlătură orice urmă de machiaj, sebum sau praf de pe față. În zonele care nu au fost bine curățate, porii se astupă iar pe piele pot apărea iritații și alergii.

Nu uita să te demachiezi și înainte de a face sport, indiferent dacă ești acasă sau la sală. Machiajul blochează porii iar transpirația nu mai poate ajunge la suprafață, dând naștere celebrelor puncte negre.

2. Extragi punctele negre fără a-ți curăța fața și mâinile

Alt obicei complet contraindicat este scoaterea punctelor negre sau a oricăror semne de acnee fără a curăța fața în prealabil. În plus, scoaterea lor cu unghiile poate lăsa urme inestetice, iar impuritățile de pe mâini vor duce la agravarea acneei.

3. Îți atingi tot timpul fața

Evită să îți mai atingi toată ziua fața, în special dacă nu ți-ai spălat mâinile sau obișnuiești să te joci des cu părul. Toate impuritățile pe care le ai pe mâini se vor transfera pe față și te vei trezi cu fața iritată, cu porii încărcați sau chiar cu acnee.

4. Îți agresezi părul

Nu încerca niciodată să îți descurci părul cu peria, nu vei face decât să îl rupi. Folosește în schimb un pieptăn cu dinții rari. Alt obicei deloc bun este să îți prinzi părul când este ud. Rădăcinile sunt slăbite și extrem de vulnerabile după ce te speli pe cap. Nu este deloc un moment bun să le agresezi.

Încearcă de asemenea să dormi cu părul prins. Scalpul secretă uleiuri benefice pentru păr, iar dacă îl lași desfăcut, acestea nu vor putea ajunge la toate firele de păr pentru a le hrăni.

5. Nu renunți la aparatele de styling

Renunță la uscătorul de păr și alte „instrumente de tortură”. Îți usuci părul, îl îndrepți cu placa, îl ondulezi cu bigudiuri calde – toate astea afectează serios sănătatea părului tău. Poate că nu o să observi imediat, dar, în timp, părul tău își va pierde strălucirea și va începe să cadă. Dacă nu poți renunța la aceste ritualuri, folosește produse cu protecție termică.

6.Îți speli părul zilnic

Nu îți spăla părul în fiecare zi decât dacă este extrem de gras. Spălatul zilnic pe cap usucă firul de păr.

7. Nu îți clătești părul suficient de bine

Cea mai frecventă cauză pentru un păr lipsit de vitalitate este faptul că nu este suficient de bine clătit după ce este spălat.

8.Îți prinzi părul cu elastice

Dacă obișnuiești să îți prinzi părul cu elastic din gumă, atunci probabil ai observat deja că îți rupi părul.

9. Exagerezi cu pensatul sprâncenelor

Sprâncenele nu trebuie pensate excesiv, asta te-ar face să pari mai în vârstă. În plus, dacă faci asta constant, după un timp firele de păr nu vor mai crește. Cel mai bine ar fi să apelezi la un profesionist.

10. Îți place să te bronzezi

Dacă exagerezi cu statul la soare, mai ales în mijlocul zilei, când soarele este foarte puternic, atunci așteaptă-te ca pielea ta să îmbătrânească prematur. Este adevărat că pielea are nevoie de vitamina D și implicit de razele soarelui, dar este recomandat să stai la soare doar dimineața și seara, când soarele nu este nociv.

11. Folosești pensule de machiaj murdare

Curăță în mod regulat pensulele de machiaj. Astfel eviți să duci bacterii pe toată suprafața feței.

12. Nu îți cureți temeinic dinții

Este important nu numai pentru a preveni formarea plăcii dentare, ci și pentru a-ți proteja inima. Un studiu recent a demonstrat că există o legătură între bacteria răspunzătoare de formarea plăcii dentare și cauzele plăcii care apare în interiorul arterelor.

Citește și:
Cele mai comune greșeli care îți pot distruge părul

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din beauty