Albire dentara

Cand dintii tai au o nuanta luminoasa de alb care contrasteaza frumos cu rozul buzelor si cu auriul sezonier al pielii, ai toate motivele sa zambesti! ELLE iti recomanda cinci proceduri de albire dentara.

Albire dentara

Brighter

Clinica Ortodent foloseste materiale de albire BriteSmile si energia luminoasa cu plasma prin care se accelereaza substante¬le aplicate pe dinti. Procesul de pregatire impune protejarea gingiei cu o pasta care se intareste cu ajutorul lampii cu ultraviolete. Aceasta reduce riscurile de ardere chimica a tesuturilor moi expuse gelului de albire. Procedura propriu-zisa implica folosirea gelului de albire si a acceleratorului de albire in trei faze a cite 20 de minute. Apoi se indeparteaza stratul protector de la nivelul gingiei, iar pacientul este informat despre limitarile alimentare din urmatoarele 24 de ore. Procedura poate da sensibilitate temporara a dintilor, iar intervalul de timp recomandat intre doua albiri este de trei-patru ani.
Detalii: 480 euro/o ora.
Unde: Clinica Ortodent, www.ortodent.ro.

Albire cosmetica

Ce este: Tehnologia neinvaziva Smile Box poate oferi o albire instantanee ce variaza intre doua si sapte nuante, in functie de culoarea naturala a dintilor. Compozitia Smile Box Non Peroxide Whitening Gel permite albirea dentara eficienta fara a cauza sensibilitate sau durere. Smile Regular, procedura standard, presupune aplicarea gelului de trei ori si expunerea la lampa UV cite 15 minute. Aceasta metoda este accesibila fara programare si se executa intr-un ambient placut si relaxant, inrudit mai mult cu saloanele cosmetice decit cu cabinetele de stomatologie, iar efectul tratamentului poate dura intre una si patru luni.
Detalii: 245 lei/45 de minute.
Unde: Salonul de albire dentara cosmetica Smile Box, www.smilebox.ro.

Zoom in

Sistemul de albire a dintilor care se realizeaza cu lampa cu plasma Zoom din clinicile Dent Estet ofera rezultate remarcabile in doar o ora de tratament in cabinetul stomatologic. Acest tip de albire este inofensiv, lipsit de disconfort si confera intr-un timp redus de tratament nuante foarte luminoase. De-a lungul procedurii, buzele si gingiile sint acoperite, protejate, lasind dintii liberi. Apoi gelul de albire este aplicat pe dinti, iar lumina speciala este asezata deasupra lor pentru a activa si a spori intensitatea albirii. Sistemul de albire in cabinetul dentar deschide culoarea dintilor in mod vizibil, cu citeva nuante.
Detalii: 1.400 lei/o ora.
Unde: Dent Estet, www.dentestet.ro.

Do it yourself

Albirea la domiciliu se realizeaza cu gelul de albire Zoom Day&Night si cu gutiere adaptate perfect dintilor, confectionate in cabinetul stomatologic. Gutierele se poarta noaptea timp de cel putin o saptamina, dar tratamentul se poate prelungi daca se doreste o nuanta mai deschisa. Efectul albirii dentare dureaza intre sase luni si trei ani, in functie de igiena pastrata si de alimentele consumate in aceasta perioada. Unele persoane pot ramine dupa procesul de albire cu o hipersensibilitate a dintilor la variatiile de temperatura sau la citrice. Aceasta stare este temporara, dureaza pina la trei zile si este reversibila prin fluorizari efectuate in cabinet. Dupa albire se recomanda sa nu consumati alimente sau bauturi intens colorate.
Detalii: 600 lei/7 zile.
Unde: Cabinet stomatologic Irastom, www.dintisanatosi.ro.

Extra boost

Ce este: Gelul pentru albire Opalescence Xtra-Boost are o concentratie de 38% peroxid de hidrogen si este indicat numai pentru tratamentul in cabinet. Se pot albi unul sau mai multi dinti, parti ale unui singur dinte sau se foloseste pentru accelerarea albirii intregii danturi. Deoarece materialele de restaurare nu se albesc, se recomanda albirea dintilor inainte de restaurarea estetica permanenta. Dupa ce se amesteca activatorul cu agentul de albire se aplica Opalescence Xtra-Boost in strat de 0,5-1 mm grosime pe fetele vestibulare ale dintilor si se lasa sa actioneze un sfert de ora la o lampa aleasa in functie de intensitatea pe care o necesita culoarea smaltului (cu cit acesta este mai inchis, cu atit intensitatea lampii trebuie sa fie mai mare).
Detalii: 700 lei/15 minute.
Unde: Clinica Ciso, www.cisodental.ro.

Lavinia Gogu
Foto: Imaxtree

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din beauty