TOP 4 sfaturi pentru îngrijirea CORECTĂ a grădinii tale

Îngrijirea corectă și minuțioasă a grădinii poate crește calitatea și longevitatea plantelor, fructelor și legumelor.

TOP 4 sfaturi pentru îngrijirea CORECTĂ a grădinii tale

Câteva ore de soare sunt o necesitate pentru aproape fiecare plantă, dar diferitele specii de plante necesită niveluri diferite de îngrijire. Dacă vrei ca culturile tale în aer liber și florile frumoase să reziste anotimpurilor, este important să înveți modul corect de a avea grijă de grădina ta.

Iată care sunt sfaturile pentru a avea grijă de grădina ta:

1.    Udă în mod corespunzător

Udarea excesivă poate duce la creșterea ciupercilor, a petelor de frunze și a plantelor nesănătoase. Udați numai cât de des este necesar în timpul sezonului de creștere pentru specia dvs. de plante specifice și lăsăți solul să se usuce între udari pentru a nu se suprasatura. Trucul este să vă mențineți grădina bine udată și să evitați umezirea frunzișului. În schimb, udați direct pe sol. Acest lucru este ușor de făcut atunci când udați manual, dar dacă doriți să automatizați lucrurile, optați pentru un sistem de irigare prin picurare, mai degrabă decât pentru aspersoare.

2.    Nu uita de întreținerea plantelor

Elimină florile vechi pentru a încuraja o nouă creștere și taie ramurile plantelor pentru a controla creșterea și a face loc pentru florile noi. Tăierea plantelor va curăța părțile nesănătoase și va crea, de asemenea, mai mult spațiu pentru ca grădina ta să înflorească. Nu uita și de îngrijirea gazonului. În cazul în care vrei rezultate perfecte, orientează-te spre o mașină de tuns iarba Husqvarna care te va ajuta să ai parte de un gazon ca în reviste. Aceste metode de grădinărit pot promova creșterea, eliminând orice posibil dăunător ascuns sau părți nedorite, mărind spațiul pentru florile sau grădina de legume să înflorească.

3.    Ai grijă de solul tău

 Solul se degradează în timp și trebuie reîmprospătat din când în când. Puteți cumpăra pământ nou de la magazine specializate, așa că asigurați-vă că verificați calitatea solului din grădină și înlocuiți-l atunci când este necesar. Adăugarea de mulci este, de asemenea, utilă pentru menținerea umidității solului din grădina dvs. Materialul de mulcire va menține buruienile jos, oferind și materie organică solului atunci când acesta începe să se degradeze. Fertilizarea grădinii este o altă metodă de a o menține sănătoasă. În funcție de tipul de specie de plante pe care o creșteți, utilizați cantitatea potrivită de îngrășământ și aplicați în mod corespunzător pentru a vă asigura că nu vă suprasolicitați plantele.

4.    Curățați-vă uneltele de grădinărit

 Uneltele de grădină trebuie curățate pentru a controla bolile și pentru a preveni transferul oricăror bacterii sau elemente periculoase în grădina dumneavoastră. Pe lângă celelalte metode de îngrijire a grădinii, uneltele curate vă pot ajuta să vă mențineți grădina sănătoasă mai mult timp. Verifică magazinul online Belgarden.ro pentru uneltele de grădinărit potrivite.

În domeniul grădinăritului există mult mai mult decât florile, legumele și fructele. Că grădinar, trebuie să ai grijă de plantele tale odată ce acestea sunt în sol, asigurându-te că sunt bine udate și hrănite, că li se acordă sprijin adecvat și nu cresc în competiție cu alte plante sau buruieni. Îngrijirea grădinii tale în ansamblu implică îngrijirea individuală a plantelor – ceea ce funcționează pentru unul nu va funcționa neapărat pentru altul.

Sursa foto: Unsplash.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial