Tommy Jeans mizează pe sustenabilitate

Pentru colecția de primăvară-vară 2022, Tommy Jeans s-a concentrat atât pe estetică, cât și pe funcționalitate și circularite, o poveste de succes cu final cool și sustenabil. 

Conform designer-lui Tommy Hilfiger, brand-ul se află într-o misiune serioasă cu scopul creării unor colecții de modă care se concentrează pe ideea de a nu rispi nimic și de a fi în acord cu mediul înconjurător. „Astăzi, lumea se confruntă cu unele dintre cele mai mari provocări de până acum – de la schimbările climatice și deficitul de resurse până la inegalitate și prejudecăți. Un singur brand de modă nu poate schimba toate acestea, dar prin puterea parteneriatului și a colaborării vom face tot ceea ce ne stă în putere pentru a crea un viitor mai circular și mai incluziv al modei. Acesta este timpul nostru', a mai spus el. 

Colecția Tommy Jeans de primăvară – vară a acestui an este, ca întotdeauna, una fresh, cool și nu în ultimul rând sustenabilă, care conține piese ce aduc aminte cu ușurință de atmosfera de pe Coasta de Est a Statelor Unite. Linia este în acord cu estetica deosebită cu care ne-a obișnuit brand-ul până acum și conține piese de inspirație old school, cu accentul pus pe streetwear, individualite și nonconformism. Astfel, această colecție young a fost perfectă pentru o colaborare cu deja celebrii Ana Gum, Mimi și Wrs Andrei cu care am realizat o ședință foto stylish și un interviu în care ne dezvăluie ceea ce cred ei despre circularitate, sustenabilitate și reciclare, interviu pe care îl poți citi mai jos: 

ELLE: Bună! Ați participat la o ședință foto realizată de Elle în colaborare cu Tommy Jeans. Cum a fost experiența? 

Ana: Hello, Elle! A fost primul meu shooting alături de voi, iar totul a fost la superlativ. Am apreciat creativitatea, calitatea și, overall, atmosfera pe care am creat-o cu toții pe set. A fost o zi productivă!

Mimi: Hello, Elle! De fiecare dată când colaborez cu voi mă simt minunat, toată lumea e nice pe set și facem împreună lucruri frumoase și creative. 

Wrs Andrei: Salutare! Experiența a fost foarte fun, echipa plină de viață și foarte bine pregătită, motiv pentru care am și terminat în timp record. 

ELLE: Întreg brand-ul Tommy Hilfiger se concentrează acum nu numai pe estetica cool și modernă pe care ne-o oferă de atâta timp, ci și pe circularitate, sustenabilitate și reciclare. Ce înseamnă acești termeni pentru voi?

Ana: Este un subiect de interes pentru mine, despre care mă informez continuu încă de acum 4 ani. 

Circularitate, sustenabilitate și reciclare înseamnă a genera modalități de a reduce poluarea planetei prin thrifting, fabricarea de noi articole cu materiale eco-friendly și reciclarea hainelor ce nu mai sunt de folos în altele noi.

Mimi: Într-un cuvânt: future. Cred că trăim într-o perioadă evolutivă a planetei, în care noi toți, indiferent de industriile în care lucrăm, ne unim forțele ca să trăim într-o lume mai sănătoasă din toate punctele de vedere.

Wrs Andrei: Mă bucură să aflu că mari brand-uri se focusează pe aceste aspecte. Planeta are mult de suferit din cauza consumerismului exagerat și este imperativ să fim atenți la ce lăsăm în urmă și la ce oferim înapoi casei noastre.

ELLE: Apreciați la un brand atenția acordată mediului înconjurător? Luați în calcul acest fapt când vă achiziționați haine? 

Ana: Absolut! Susțin aceste demersuri și, astfel, mă bucur de piese calitative și prietenoase cu mediul înconjurător. Sunt o persoană conștientă și responsabilă și îmi achiziționez articole care vor rezista considerabil mai mult, comparativ cu fast-fashion-ul actual de pe piață.

Mimi: Normal! E foarte important să consumăm responsabil absolut tot, de la lucrurile pe care le urmărim pe Instagram, ce citim, ce ascultăm, ce privim, cu cine ne înconjurăm, până la alimentele, produsele pe care le consumăm și hainele pe care le îmbrăcăm. Totul contribuie la dezvoltarea noastră personală si este important ca tot să fie pentru binele nostru suprem dar și al planetei. 

Wrs Andrei: Sincer, până de curând, când imi cumpăram haine nu eram atent la aceste aspecte, însă am început să fiu din ce în ce mai conștient de importanța alegerii pe care o fac.  

ELLE: Cum v-ați simțit în piesele și materialele propuse pentru colecția de primăvară – vară 2022 Tommy Jeans?

Ana: Cool, colorată, timeless, confortabilă să fac mișcări dinamice.

Mimi: M-am simțit cool în ținutele propuse de Tommy Jeans. E un brand fresh cu care colaborez de mult timp, îmi place nota subtilă de eleganță pe care o dau tuturor articolelor lor si faptul că se adaptează tot timpul trend-urilor. Colecția de primăvară-vară 2022 e super Cali vibes, îmi place mult. 

Wrs Andrei: M-am simțit confortabil, însă și efortless cool. 

ELLE: Ce faceți cum hainele pe care nu le mai purtați? Le aruncați, le donați sau încercați să le modificați și să le prelungiți viața în șifonierul vostru?

Ana: Am mai multe modalități de a-mi elibera rafturile de haine, în funcție de moment. De multe ori aleg să donez către casele de copii, alteori merg să le fac retușurile și ajustările necesare, dacă hainele îmi plac atât de mult, câteodată sunt eu cea creativă cu ele. 

Mimi: Depinde de articol, sunt super fashion addicted lately dar fac tot posibilul să nu exagerez cu cumpărăturile. Îmi place să îmi donez hainele fetelor pe care le inspir. 

Wrs Andrei: Le donez sau le modific. Îmi place să pictez haine, e o pasiune a mea de mic. 

ELLE: Ce item considerat durabil din punct de vedere social sau ecologic ați achiziționat în ultimul timp? De ce le-ați ales?

Ana: Am ales o geacă din denim de la Tommy Jeans. Știu că va fi un item rezistent și, în același timp, un statement piece care îmi va completa ținutele basic. 

Mimi: Chiar zilele trecute am fost la Tommy Jeans și am ales o curea albastră de jeans, tocmai pentru că știu că este super versatilă și o pot folosi tot timpul în diverse combinații.

Wrs Andrei: Un ghiozdan. Nu plec nicăieri fără el, iar calitatea și estetica acestei piese contează foarte mult pentru mine.

ELLE: Reciclați? Dacă da, de ce și unde ați învățat?

Ana: Da, încerc să reciclez cât pot. Îmi iau informațiile din online și susțin toate demersurile în acest sens. 

Mimi: Da, aici unde locuiesc sunt containere speciale pentru fiecare tip de deșeuri în parte. Nu știu dacă e ceva de învățat, mai mult o conduită de common sense. 

Wrs Andrei: Am învățat să reciclez încă din școala primară. Am urmat clasa de Ecologie la Palatul Copiilor din Buzău pentru că m-am speriat foarte tare când am citit pentru prima oară despre încălzirea globală. Cred că eram în clasa întâi. Apoi, în clasa a 7-a, când România a intrat în UE, au început multe proiecte care promovau grija pentru planetă. Și m-am alăturat lor.

ELLE: Ce sfaturi le-ați da fanilor voștri în privința reciclării și a modei circulare? 

Ana: Informați-vă și începeți să acționați corespunzător. Obiceiurile sănătoase se formează pas cu pas și foarte curând veți observa că sustainable fashion este alegerea sănătoasă și potrivită, atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru noi.

Mimi: Este important pentru noi toți să nu abuzăm de resursele planetei și să facem tot posibilul să make the most of the time we’ve got here. Nu avem nevoie de un dulap imens cu sute de articole, avem nevoie de basics, de câteva elemente wow care să fie versatile și de puțină creativitate să le putem adapta tot timpul mood-ului și personalității noastre. 

Wrs Andrei: Și eu sunt pasionat de shopping și înțeleg că ne putem plictisi repede de haine. Însă putem face un efort să alocăm un pic din timpul nostru pentru a dona ceea ce nu mai purtăm sau putem să facem alegeri mai atente din punct de vedere al materialelor sustenabile.

Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial