Tips&Tricks pentru dezvoltarea imaginației celui mic

Tips&Tricks pentru dezvoltarea imaginației celui mic

În primii ani de viață, copii își fundamentează majoritatea abilităților pe care, ulterior, le vor dezvolta în timpul adolescenței.

Astfel, asigurarea condițiilor optime de dezvoltare este vitală pentru un viitor adolescent care să se integreze cu ușurință într-un cadru educativ formal.

Fie că vorbim despre deprinderi motrice sau cognitive, există numeroase modalități prin care poți stimula dezvoltarea celui mic. Imaginația se dovedește a fi prioritară, dat fiind faptul că viitorul adolescent va face deseori apel la aceasta.

Iată câteva tips&tricks despre cum îl poți ajuta pe cel mic să își dezvolte imaginația.

1. Jucăriile educative

Jocul reprezintă nu doar o activitate prin care cei mici se relaxează, ci poate fi și deosebit de educativ. Deoarece ei sunt curioși, vor încerca întotdeauna să descopere lumea înconjurătoare și să-i cerceteze tainele și minunile.

Fie că vorbim despre puzzle-uri, jucării cu cuburi, lego sau jucarii textile, acestea îi vor pune la dispoziție celui mic toate cele necesare pentru a-și dezvolta și consolida imaginația. Jucându-se, vor descoperi noi posibilități de a crea modele, forme și situații educative.

2. Jucăriile cu animăluțe

Deoarece cel mic încă nu are capacitatea de a discerne între diferitele organisme care alcătuiesc lumea înconjurătoare, este important să îl pui în temă. Când va crește, va putea mult mai ușor să perceapă faptul că împărțim lumea cu alte creaturii vii.

Există multe jucării care întruchipează diferite animăluțe, cum ar fi papusi iepuras crosetate, animăluțele de la fermă și cele sălbatice. Cel mic va intra în contact cu acestea și, astfel, va ști cum arată diferitele animale care trăiesc în jurul nostru.

3. Activități sportive

Deși cel mic încă nu are percepția corporală bine dezvoltată, asta nu înseamnă că nu poți practica activități sportive cu el. Bineînțeles, nu este vorba despre activități propriu-zise. Mișcări fluide, chiar de dans, îl vor ajuta să perceapă mult mai bine schema propriului corp.

Înălțimea și greutatea copilului depind de foarte mulți factori. Deși se spune că, în general, înălțimea este determinată genetic, aceasta este influențată și de factorii de mediu. Mișcarea ajută la dezvoltare armonioasă și, în același timp, stimulează imaginația celui mic.

4. Cărțile de colorat

Evident, nimic nu face apel la imaginație mai mult decât cărțile de colorat. Posibilitatea de a alege după bunul plac culorile, imaginile pe care să le deseneze, îi oferă celui mic toate variabilele de care are nevoie pentru a-și consolida și dezvolta simțul estetic și creativ.

Imaginația este în strânsă legătură cu creativitatea, motiv pentru care este necesar să-i pui la dispoziție celui mic mijloace prin care să-și sporească spiritul creativ și chiar pragmatic. Îi va fi mult mai ușor ca, în viitor, să abordeze fără probleme astfel de situații circumstanțiale.

Fundamentele unui viitor adolescent care se va integra într-o societate complexă sunt puse încă de mic copil. De aceea, este foarte important ca micuțul să aibă la dispoziție toate opțiunile necesare pentru a deveni un adolescent care nu va întâmpina probleme de integrare și adaptare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial