Rutina de îngrijire a pielii în sezonul cald

Rutina de îngrijire a pielii în sezonul cald

Sursa foto: Shutterstock 

Vara este sezonul zilelor petrecute la plajă, al petrecerilor la piscină și al vacanțelor. Este, de asemenea, un moment ideal pentru modificări aduse rutinei de skin care. Orele petrecute în aer liber și vremea caldă, uscată sau umedă ne pot afecta în mod diferit pielea în comparație cu zilele reci din timpul iernii. 

Dacă și pe tine te preocupă rutina de skin care pe timpul verii, te invităm să descoperi în rândurile de mai jos în ce constă această rutină de îngrijire a pielii în sezonul cald! 

Aplicarea constantă a cremei cu protecție solară 

Rutina de îngrijire a pielii în sezonul cald este esențial să conțină produse cu protecție solară. Experții în dermatologie recomandă protecție solară cu: 

  • Spectru larg de protecție; 
  • Factor de protecție de minim 30; 
  • Protecție pentru buze. 

Este esențial să aplici protecție solară oricând te expui la soare, inclusiv în lunile de iarnă. Avem tendința de a petrece mai mult timp în aer liber atunci când este cald afară. Skin Cancer Foundation spune că utilizarea zilnică chiar și a unei protecții solare cu SPF 15 poate reduce riscul unei persoane de a dezvolta melanom cu 50% și carcinom cu celule scuamoase cu aproximativ 40%. De asemenea, crema cu protecție solară îți protejează pielea împotriva îmbătrânirii premature.  

Menținerea hidratării pielii 

Este adevărat, aerul nu este la fel de uscat vara, așa cum se întâmplă în timpul iernii. Cu toate acestea, dermatologii sugerează să nu renunți la crema hidratantă în acest sezon, căci pielea ta se poate usca în continuare și vara. Optează, astfel, pentru o cremă hidratantă light în rutina de skin care din acest sezon, pentru a menține hidratarea pielii. 

Mai mult, e recomandată aplicarea unei creme hidratante cu SPF, pentru a oferi un strat suplimentar de protecție pielii. Însă nu aplica crema doar dimineața, crezând că poate înlocui protecția solară pe parcursul întregii zile! Vei avea nevoie de un factor de protecție de minim 30, pe care să-l aplici o dată la fiecare două ore atunci când ești expus la soare. 

Exfolierea pielii de două ori pe săptămână 

Protecția solară este importantă, iar transpirația este modalitatea naturală a corpului de a se răcori. Însă ambele pot duce la înfundarea porilor. Aici intervine exfolierea. Produsele pentru exfolierea pielii ajută la desfundarea porilor și la reducerea imperfecțiunilor. 

Alege exfolianți blânzi cu pielea și limitează-te la introducerea acestora în rutina de îngrijire a pielii o dată sau de două ori pe săptămână. 

Aplicarea unui serum cu vitamina C 

Vitamina C este esențială pe tot parcursul anului, însă este cu atât mai importantă în sezonul cald. Aceasta poate ajuta la prevenirea hiperpigmentării, îmbunătățește aspectul liniilor fine și stimulează producție de colagen. Aplică un serum cu vitamina C între procesele de demachiere și hidratare, iar pielea ta cu siguranță va străluci în sezonul cald. 

Evitarea dușurilor constante 

În sezonul cald este posibil să simți nevoia de a te spăla pe față sau de a face duș constant, însă experții ne sfătuiesc contrariul. Corpul uman produce factori naturali de hidratare, care rețin apa în piele. Atunci când faci duș constant, suprafața pielii se poate deshidrata. În schimb, poți face duș o dată pe zi sau după exerciții fizice intense. 

Clătește fața cu un cleanser delicat și apă călduță dimineața și seara, pentru îndepărtarea impurităților și a transpirației. 

O rutină de îngrijire a pielii summer-friendly te va ajuta să-ți menții pielea frumoasă și sănătoasă pe tot parcursul sezonului cald. Ține cont de sfaturile noastre privind rutina de skin care pe timpul verii și ai în vedere faptul că, deși esențială, protecția solară nu este suficientă pentru îngrijirea pielii în acest sezon. 

Referințe: 

  1. Sunscreen.' The Skin Cancer Foundation, www.skincancer.org/skin-cancer-prevention/sun-protection/sunscreen/. 

Published 28 Jan. 2022. Accessed 22 Jun. 2022.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial