Renovarea băii: 4 lucruri de care ai nevoie

Renovarea băii: 4 lucruri de care ai nevoie

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/1AF5hP6F4tI

Băile sunt menite să ofere confort și utilitate, în acest sens concurând toate ideile de amenajare adoptate de către fiecare dintre noi. Amenajarea presupune adesea o serie de investiții, însă este nevoie de o alegere eficientă a lucrurilor de care chiar ai nevoie, pentru a te asigura că baia ta este perfectă și că nu cumperi lucruri inutile. Află din acest material care sunt lucrurile necesare pentru renovarea băii tale și care este rolul lor în amenajare!

Vas de toaletă cu rezervor

Vasul de toaletă este imperios necesar într-o baie, iar alegerea acestuia depinde foarte mult de tipul amenajării. Dacă vorbim despre o baie mică poți comanda aici rezervoare și articole de toaletă care să te ajute să obții aspectul dorit al băii. 

Trebuie să știi că există soluții de amenajare pentru orice tip de baie și că nu trebuie să faci compromisuri din acest punct de vedere. Tot ce trebuie să faci este să găsești ansamblele potrivite, de la vasul de toaletă la rezervoare, flotoare și accesorii, pentru a putea alege ceea ce îți este necesar.

Lavoar sau chiuvetă

Zona de igienă din baie poate fi îmbunătățită cu ajutorul unor lavoare sau chiuvete potrivite. Pentru aceasta, tot ce trebuie să faci este să alegi modelele potrivite, în funcție de amenajarea pe care o dorești în baie. Dacă optezi pentru o baie în stil minimalist, atunci o chiuvetă cu picior este perfectă, în vreme ce un blat de travertin cu două lavoare este ideal în cazul stilului clasic sau al stilului rustic.

Lavoarele și chiuvetele conferă stil băilor, așadar este recomandat să ai în vedere compatibilitatea cu imaginea finală pentru care ai optat. De aceea poate fi indicat să consulți un designer de interior specializat, care să te ajute în ceea ce privește deciziile de amenajare a spațiilor. 

Cabina de duș versus cadă

Atunci când renovezi o baie ai oportunitatea să schimbi anumite aspecte cu care nu te simți confortabil. Spre exemplu, dacă vrei să obții un spațiu mai vast, poți renunța la cadă și poți opta pentru o cabină de duș. O cabină de duș va eficientiza spațiul pe verticală, iar în acest fel baia ta va părea mai spațioasă și mult mai estetică. 

În același timp, dacă ai foarte mult spațiu, atunci poți opta pentru ambele variante, însă va trebui să le amenajezi astfel încât să nu existe discrepanțe la nivel estetic. De asemenea, trebuie să iei în calcul și culoarele de acces, distanța până la instalația de alimentare și, desigur, gradul de confort pe care ți-l poate oferi un astfel de aranjament.

Elemente de mobilier

Orice baie are nevoie de elemente de mobilier care să te ajute în vederea unei organizări eficiente. Poți opta pentru dulapuri cu pozare pe perete sau pentru dulapuri cu sprijin pe podea, pe care să le folosești pentru produse de igienă, pentru produse de curățare sau pentru prosoape. 

De asemenea, poți folosi corpuri de bază, dispuse sub blatul de baie, în care poți depozita lucrurile cu adevărat importante pentru tine. În acest fel profiți de un spațiu suplimentar, care oricum există și care nu îți va influența modul de amenajare a spațiului. 

Pe lângă toate aceste lucruri vei avea nevoie și de alte produse, cum ar fi materialele de construcții și accesoriile. Adezivii, cimenturile, șapa, plintele, polițele sau elementele decorative reprezintă produse indispensabile atunci când vrei să îți renovezi baia.

Documentează-te înainte de a începe renovarea și alege lucrurile importante pentru tine și pentru baia ta! În acest fel te vei putea bucura de calitate, dar și de înalte caracteristici de funcționalitate și confort. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial