Recomandări privind administrarea de suplimente cu coenzima Q10

Recomandări privind administrarea de suplimente cu coenzima Q10

Odată cu înaintarea în vârstă, producția de coenzima Q10 devine mai lentă și astfel nivelul acesteia scade.  Organismul produce o cantitate suficientă de coenzima Q10 numai până la vârsta de 30 de ani, iar după această vârstă, producția scade progresiv.

De-a lungul timpului, coenzima Q10 s-a dovedit a fi un aliat pentru inimă, oferind ajutor în tratamentul afecțiunilor cardiovasculare. Aceasta influențează tensiunea arterială, având rolul de a o menține în valori normale, ajutând astfel la scăderea hipercolesterolemiei.

De asemenea, studiile au demonstrate că administrarea coenzimei Q10 în doze mari pacienților cu Parkinson sau Alzheimer ajută la ameliorarea simptomelor și la încetinirea procesului de evoluție a celor două boli.

Totodată, s-a dovedit că suplimentele alimentare și cremele pe bază de Q10 sunt un adevărat aliat al frumuseții pielii. Rolul său antioxidant este demonstrat și prin anihilarea radicalilor liberi care îmbătrânesc prematur pielea.

Alimente bogate în coenzima Q10

Există anumite produse alimentare cu un conținut bogat de coenzima Q10. Printre acestea se numără:

  • peștele gras (păstrăv, ton, somon, macrou și sardine);
  • organe (ficat, rinichi, inimă sau creier);
  • ouă;
  • nuci;
  • carne de pui, vită și porc;
  • spanac;
  • broccoli;
  • soia;
  • cereale integrale.

Totuși, comparativ cu suplimentele alimentare pe bază de coenzima Q10, concentrațiile regăsite în alimente sunt insuficiente pentru sporirea semnificativă a nivelului acesteia în corp. 

Coenzima Q10 și Omega 3, combinația perfectă pentru o inimă sănătoasă

Suplimentul alimentar Naturalis Coenzima Q10 + Omega 3 este recomandat pentru menținerea sănătății sistemului cardiovascular, producerea energiei celulare, protejarea celulelor de stresul oxidativ, reducerea stărilor de oboseală și combaterea proceselor de îmbătrânire premature. Coenzima Q10 are proprietăți antioxidante, energizante, de stimulare a metabolismului și de favorizare a scăderii ponderale. De asemenea, împiedică oxidarea colesterolului rău LDL.

Uleiul de pește din compoziția suplimentului conține acizi grași omega -3: acid docosahexaenoic (DHA) și acid eicosapentaenoic (EPA), considerați acizi esențiali, necesari pentru sănătatea organismului, dar pe care acesta nu poate să îi producă în mod natural. Datorită acizilor grași EPA și DHA din Naturalis Coenzima Q10 + Omega3, produsul contribuie la funcționarea normală a inimii, iar DHA-ul contribuie la menținerea vederii normale și a sănătății creierului. Suplimentul se poate achiziționa din farmaciile Catena.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial