Primul salariu – cum să te răsfeți așa cum se cuvine?

Primul salariu – cum să te răsfeți așa cum se cuvine?

Deși este util să ai o parte rațională care să îți gestioneze economiile, nu cădea în capcana în care să te simți vinovată și responsabilă pentru fiecare ban cheltuit încă din prima lună. Regula cea mai simplă este 80-20. Astfel, 80% îi poți redirecționa înspre lucruri serioase, cum sunt chiria, cheltuielile sau economiile, iar 20% rămân deoparte pentru capriciile tale.

Cadouri pentru tine – câteva idei care să te inspire

Parfumuri

Memoria olfactivă este una dintre cele mai puternice manifestări ale memoriei, așadar ce mod mai bun de a-ți aminti de perioada bună prin care treci decât un parfum la care visai de mult timp? Fie că alegi ceva ce poți purta zi de zi sau ceva pentru momentele speciale, investește într-un parfum original și de calitate, persistent, care să-ți reflecte personalitatea. Și, pentru că este vorba despre un capriciu, nu te uita la preț. Chiar dacă prețul parfumurilor poate fi destul de piperat în final, lasă-te purtată de senzația pe care o ai atunci când îl porți și alege să te răsfeți așa cum meriți.

Articole vestimentare și accesorii

Știi geanta pe care o ai salvată în lista cu articole preferate și nu ți-ai cumpărat-o niciodată din diverse motive? Ei bine, acum este momentul să nu mai pleci din magazin cu coșul gol. Investește într-o piesă clasică, pe care să o poți avea peste mai mulți ani și care să-ți amintească de acest moment. Dacă nu ești însă hotărâtă pe ceva anume, poți alege din varietatea de modele de pantofi damă de la Adona.ro, unde cu siguranță vei găsi perechea care să te facă să te simți bine în pielea ta.

O experiență nouă

Între zilele de muncă există și zile de care te poți bucura așa cum îți dorești tu, iar acest lucru nu trebuie să se manifeste doar în lucruri materiale sau într-o cafea la terasă. Lasă spontaneitatea să te ia prin surprindere și rămâi deschisă la experiențe noi. Ia-ți un bilet de avion într-un city break de weekend, programează-te la o sesiune de scuba diving, ia-ți inima în dinți și zboară cu parapanta sau orice altceva îți trece prin cap. Aceste experiențe vor fi cândva amintiri la care te vei gândi cu drag, așadar nu ezita gândindu-te că vei salva banii pe mai târziu pentru altceva.

Relaxare din cap până-n picioare

Atunci când ești relaxată și te simți bine în pielea ta, ți se schimbă și atitudinea cu care întâmpini fiecare zi. Astfel, ai grijă de corpul tău și de starea ta interioară și programează-te la tratamentele care îți plac cel mai mult: de la păr, la unghii, epilare definitivă, măști faciale, remodelare corporală, opțiunile sunt nelimitate. Lasă-te pe mâinile profesioniștilor și fii sigură că, la finalul zilei, îți vei fi recunoscătoare ție însăți.

Bineînțeles, nevoile fiecărei persoane sunt diferite, însă ideea cu care trebuie să rămâi este că nu totul trebuie să fie serios și foarte bine calculat mereu. Lasă un loc și pentru răsfăț așa cum lași loc pentru desert după o masă copioasă și vei vedea că bucuria ta va fi răsplata perfectă pentru munca grea din ultima lună. 

Sursa: pexels.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle