Paturi dormitor care îți protejează somnul

Când vine vorba de decorarea unui dormitor, alegerea unui pat confortabil este foarte importantă. Practic, oamenii își petrec aproximativ o treime din viață în dormitor.

Paturi dormitor care îți protejează somnul

Când vine vorba de decorarea unui dormitor, alegerea unui pat confortabil este foarte importantă. Practic, oamenii își petrec aproximativ o treime din viață în dormitor. Dacă te trezești dimineața odihnit sau nu, acest lucru depinde de patul în care dormi. Evident, fără paturi dormitor, nu ar exista dormitorul. Rolul său este de a oferi relaxare unei persoane. În același timp, modelele de paturi dormitor de înaltă calitate oferă confort la dormit. Înainte de a face alegerea finală a patului de dormitor, trebuie să ții cont de dimensiunea camerei, caracteristicile de design ale patului, de exemplu, prezența unui sertar pentru lenjerie, saltea. În orice caz, trebuie să găsești un compromis între avantajele și dezavantajele modelelor de paturi dormitor.  

În proiectarea patului, totul este subordonat pentru a asigura un somn confortabil. Producția de modele de paturi dormitor moderne se realizează folosind tehnologii și materiale noi, care garantează un sprijin uniform corpului. Pe un pat de calitate, o persoană se poate relaxa complet și poate adormi profund. De asemenea, nu ar trebui să uiți de preferințele și nevoile personale. Dacă dimensiunea dormitorului permite, atunci ar trebui să alegi un pat dublu, astfel încât să poată dormi confortabil două persoane. Acest pat va deveni piesa centrală în dormitorul tău. Părțile decorative în același timp, trebuie să fie funcționale și acestea sunt tăblia și sertarul.

Cele mai bune stiluri de pat pentru un dormitor

Clasic. Pentru acest stil, patul pentru dormitor este un produs de mobilier stabil, durabil, masiv, cu forma geometrică corectă. Predomină culorile pastelate liniștitoare sau nuanțele lemnoase închise.

Modern. Acest stil a ajuns în arhitectură și design la începutul secolului trecut, ca urmare a refuzului artiștilor de a repeta aceleași tradiții. Cadrul majorității modelelor de paturi dormitor este realizată din PAL – PAL melaminat. Acest material se obține prin uscarea așchiilor și a rumegușului în camere speciale, după care materia primă este amestecată cu rășină de formaldehidă și presată la rece. Desigur, acesta nu este un lemn natural, dar tehnologiile moderne de producție oferă o serie de avantaje fundamentale ale PAL melaminat față de alte materiale. Acoperirea cu o peliculă polimerică impregnată cu rășină melaminică oferă protecție împotriva umidității și temperaturilor extreme. Costul scăzut și ușurința de prelucrare afectează reducerea costului final al mobilierului. 

Decoruri texturale și scheme de culori

Există o mare varietate de decoruri texturale și scheme de culori. Sunt acceptate liniile drepte și simetria, care au devenit o nouă tehnică artistică. Modelul de pat poate fi realizat atât cu tăblie din lemn cât si tapițată. La fabricarea paturilor pentru dormitor se folosesc diferite culori, precum gri, maro, roșu, verde, bej închis, albastru, vișiniu etc., putând alege în funcție de designul dormitorului. Amplasarea patului în dormitor trebuie abordată cu atenția cuvenită, deoarece se dovedește că detaliile și designul patului afectează somnul și bunăstarea generală. Atunci când alegi forma patului, ghidează-te după propriile preferințe. Dacă îți dorești un dormitor luminos și aerisit, cumpără un model de pat dormitor elegant cu pistoane, somieră, ladă depozitare și saltea. Dacă ai nevoie de spațiu suplimentar de depozitare într-un spațiu mic, este mai bine să alegi un pat cu sertare. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial