(P) Vrei să îți pui ordine în finanțele personale? 5 resurse gratuite care te pot ajuta să îți îndeplinești visul!

(P) Vrei să îți pui ordine în finanțele personale? 5 resurse gratuite care te pot ajuta să îți îndeplinești visul!

Budgeting-ul este un concept care a luat cu asalt piața finanțelor personale în ultimii ani. Acesta oferă oamenilor obișnuiți strategii financiare cu ajutorul cărora aceștia își pot pune ordine în venituri, cheltuieli și datorii, astfel încât să obțină un echilibru la care mulți doar visează. La început, multitudinea de strategii și sfaturi financiare poate fi copleșitoare, în special pentru cei care nu au cunoștințe economice. Secretul reușitei în acest caz este răbdarea. În plus, cu cât există mai multă informație sub diferite forme, cu atât cresc șansele de a găsi metoda de învățare potrivită ție. Cele mai multe resurse disponibile online pentru a vă ajuta să creați un plan eficient de budgeting sunt gratuite:

  1. Youtube – există sute, poate chiar mii de filmulețe prin intermediul cărora poți învăța rapid și fără mare efort cum să organizezi un plan eficient de budgeting și cum să îți menții motivația pe termen lung. Există mulți youtuberi care au reușit, cu multă organizare financiară, să se pensioneze la o vârstă foarte tânără. Aceștia împărtășesc din strategiile lor cu cei care îi urmăresc. 
  2. Site-urile de budgeting – dacă preferi să citești informațiile disponibile în loc să vizionezi un filmuleț informativ, atunci articolele de pe site-urile de budgeting sunt resursa perfectă pentru tine. Acestea sunt disponibile gratuit la o simplă căutare pe Google a cuvintelor cheie „budgeting' și „finanțe personale' și oferă sfaturi pertinente.
  3. Site-urile instituțiilor financiare nebancare (IFN-urilor) – acestea sunt instituții financiare care oferă împrumuturi rapide într-un regim diferit de cel al băncilor tradiționale (de unde și numele). Cel mai mare avantaj în cazul acestor instituții este ușurința și flexibilitatea cu care acordă credite oricui aplică, de cele mai multe ori chiar în mai puțin de 24 de ore de formularea cererii. Un astfel de site este și https://www.17bankow.com/. Majoritatea site-urilor de acest fel au și o secțiune de blog în care oferă sfaturi financiare celor care le accesează. 
  4. Consiliere gratuită – mulți specialiști oferă consiliere gratuită pe Internet. Chiar dacă este vorba de o singură ședință prin care încearcă să atragă clienți pentru cursuri costisitoare, oricine poate astfel să învețe multe de la o persoană profesionistă în domeniul finanțelor personale. 
  5. Aplicațiile de budgeting – acestea sunt, de cele mai multe ori, gratuite, și pot fi găsite cu ușurință în magazinul de aplicații de pe orice smartphone. Avantajul lor este că oferă o componentă vizuală planului financiar creat și menținut o perioadă de timp, crescând motivația celor care o folosesc. 

Având la dispoziție atâtea resurse gratuite care nu fac decât sa te ajute, tot ce îți mai lipsește pentru a crea un plan de budgeting care să îți ofere echilibru în finanțele personale este un pic de timp liber și un strop de motivație. Secretul succesului în domeniul finanțelor personale este organizarea. În plus, budgeting-ul este o activitate care poate fi făcută alături de prieteni sau familie, deci implică-i și pe ei în micul tău demers și arată-le resursele la care apelezi pentru a-ți pune ordine în finanțe. Sigur se vor bucura! 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle