(P) Respiră adânc! Tips&tricks pentru o respirație corectă, cu ajutorul smartwatch-urilor Huawei

Anul acesta am vorbit poate, mai mult ca oricând, despre importanța respirației, și am devenit conștienți de modul uneori deficitar în care respirăm. Dat fiind că respirația ne afectează sănătatea într-o măsură covârșitoare, este esențial să o practicăm corect… iar smartwatch-urile Huawei ne pot ajuta în acest sens.

(P) Respiră adânc! Tips&tricks pentru o respirație corectă, cu ajutorul smartwatch-urilor Huawei

Dezbaterea privind importanța unei respirații corecte nu este una nouă. Cu toții pare că facem ceva greșit în această privință, deși la prima vedere s-ar spune că este vorba despre o funcție elementară a organismului, pentru care nu avem nevoie de lecții. Dar e corect să spunem că de obicei respirăm greșit, iar lucrul acesta ne afectează întreaga stare. Cu siguranță, ai auzit și tu despre celebra respirație abdominală, despre abilitatea de a inhala cantități mari de oxigen și despre cum, în cele din urmă, o respirație corectă este un mecanism de auto-vindecare a propriului corp.

Respirația conștientă este nu doar un trend printre sportivi, ale căror performanțe sunt influențate de felul în care respiră, ci și un prim pas către un stil de viață mai sănătos pentru noi toți. Când vine vorba despre sportivi, toți caută metode pentru a-și îmbunătăți respirația, și de multe ori apelează la antrenori care să îi ajute în privința acestui aspect. Martin Petrus este un astfel de expert, un antrenor de respirație și meditație ale cărui sfaturi pentru a respira corect și eficient te pot ajuta să ai o calitate a vieții mai bună.

Respiră corect: Tips&tricks pentru care te ajută smartwatch-urile Huawei

Primul dintre sfaturile oferite de Martin Petrus privește testarea VO2Max, un indicator care îți arată cât oxigen absorbi în total în timpul unui minut de efort fizic maxim. Sportivii urmăresc constant să-și crească nivelul de VO2Max, apelând la antrenamente specifice. Vestea bună este că poți să practici și tu acasă creșterea nivelului acestui indicator, utilizând tehnici de menținere a respirației.

Dacă aplici o astfel de tehnică în timpul oricărui antrenament, trebuie să știi că ea va crește intensitatea generală a antrenamentului. Dar, fie că faci genuflexiuni, fandări, alergare pe loc sau flotări, tot ce trebuie să faci este să îți ții respirația folosind tehnica expiră-menține, pentru a crește intensitatea antrenamentului tău. Îți poți măsura indicatorul VO2Max în timpul exercițiilor conectându-ți smartphone-ul la HUAWEI WATCH GT 2 Series, astfel încât să vezi clar, sub forma unui grafic, cât oxigen ai inhalat. Dar nu doar asta: cu ajutorul HUAWEI WATCH GT 2 Series, îți poți monitoriza și ritmul cardiac, dar și nivelul de oxigen din sânge (SpO2). Iar toate aceste date îți sunt la îndemână în aplicația HUAWEI Health, disponibilă pe orice tip de smartphone, indiferent de sistemul de operare.

A doua tehnică menită să-ți îmbunătățească respirația privește recuperarea după antrenament, pentru care ai, pe HUAWEI WATCH GT2 Series, exerciții specifice. Tot ce trebuie să faci este să glisezi pe ecranul de start al smartwatch-ului tău până ce găsești exercițiile de respirație, să setezi durata antrenamentului și ritmul respirației, și apoi să urmezi instrucțiunile de pe ecran, pentru a inspira și expira. La final, smartwatch-ul îți va afișa rezultatele sesiunii și modificările ritmului cardiac.

O respirație mai bună echivalează și un somn mai odihnitor. Încearcă o altă tehnică a lui Martin Petrus pentru a-l obține: Atunci când ești în pat, închide ochii și respiră pe nas. Contrează-te pe respirația ritmică, diafragmatică, inspirând și expirând succesiv câte 4 secunde. Continuă exercițiul până reușești să adormi. Și nu uita că îți poți îmbunătăți calitatea somnului cu ajutorul HUAWEI TruSeen™ 4.0, un tracker de somn de nivel înalt care vine echipat cu instrumentele utile, și care, odată activat, va face ca smartwatch-ul tău HUAWEI WATCH GT 2 Pro să-ți potrivească ritmul cardiac și datele de respirație cu somnul, recunoscând etapele acestuia. Datele acestea îți vor evalua complet și corect calitatea somnului, și vor sta la baza unor sugestii personalizate pentru un somn mai odihnitor.

Huawei îți e alături pentru o sănătate mai bună și o calitate mai bună a vieții tale și în alte moduri. Cu ajutorul HUAWEI WATCH FIT, de exemplu, te poți antrena oricând, fără să ai nevoie de research pe YouTube. Ceasul îți oferă 12 tipuri de exerciții fizice rapide animate, potrivite pentru nevoile și scopurile tale: Exercise at Work, Full-Body Stretch, Ab ripper, dar și 44 demonstrații de mișcări standard.

Și, pentru că nimic nu se potrivește mai bine cu un antrenament ca la carte decât un playlist care să te inspire, să-ți dea energie și să seteze ritmul potrivit pentru fiecare sesiune, nu uita că HUAWEI FreeBuds Pro sunt partenerele perfecte în acest sens, căci îți oferă o experiență audio impecabilă, anulând zgomotul de fundal atunci când ai nevoie.

HUAWEI Health Week, săptămâna ofertelor pentru starea ta de bine

Și ca și cum toate aceste dispozitive și funcțiile lor nu erau de ajuns, pe parcursul HUAWEI Health Week, adică între 22 martie și 4 aprilie, ai parte de reduceri de până la 35% la dispozitivele care te ajută să fii mereu în formă. Mai multe detalii, aici.

Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle