(P) Planificare financiară pentru freelanceri

Există multe lucruri care să va placă la freelancing, aveți mai multă flexibilitate în programul dvs. și puteți alege clienții cu care lucrați.

(P) Planificare financiară pentru freelanceri

Chiar dacă lucrați deja cu o slujbă cu normă întreagă, freelancing-ul este o modalitate excelentă de a câștigă pe lângă salariu brut, venituri suplimentare și de a va dezvolta abilitățile.

Iată ce schimbări puteți adopta pentru a vă gestiona mai bine finanțele? Cum va puteți asigura că aveți suficient buget rezervat pentru taxe?

  1. Stabiliți un cont de afaceri separat


Indiferent dacă sunteți independent sau începeți o nouă afacere, este important să va păstrați separat cheltuielile personale și cele de afaceri.

Deschideți un cont de verificare al companiei, separat, pentru a plăti cheltuielile legate de afacerea dvs. și pentru a primi plăti. Apoi, vă puteți plăti un salariu brut transferându-vă în contul dvs. bancar personal, o dată la două sau două luni. Pentru a vedea cu exactitate cât înseamnă după plata impozitelor către stat poți genera fulturașul de salariu cu  calculator salariu net.

Păstrarea conturilor separate ar putea părea obositoare, dar va ușura lucrurile atunci când depuneți impozite. Un cont de afaceri vă permite să urmăriți deducerile dvs. fără a trece prin fiecare linie pe extrasele dvs. personale.

  1. Profitați de resursele comerciale

Freelancing-ul sau începerea unei noi afaceri este cu siguranță interesantă. Dar există și o curbă de învățare abruptă la început.

A lucra ca freelancer înseamnă că înveți lucruri noi pe parcurs. Acest lucru vă poate determina să vă simțiți copleșiți sau să luați decizii financiare proaste, deoarece vă lipsesc informațiile corecte.

  1. Construiți un fond de urgență

Acest venit variat face ca construirea unui fond de urgență să fie cu atât mai importantă. Vă permite să rezistați la furtuni financiare și să acoperiți orice cheltuieli bruște, precum urgențe medicale sau reparații la domiciliu.

Cât ar trebui să economisiți? Majoritatea experților sugerează să aveți suficient în fondul dvs. de urgență pentru a acoperi trei până la șase luni de cheltuieli de trăi.

  1. Nu uitați de asigurările de viață

Freelancerii trec cu vederea adesea asigurările de viață. Dar este un factor pe care trebuie să-l luați în considerare pentru a vă asigura viitorul familiei în cazul în care se întâmplă ceva.

Puteți alege între asigurarea de viață pe termen lung sau întreagă, în funcție de dacă doriți să fiți acoperit pentru o anumită perioadă sau permanent.

Freelancing vă oferă flexibilitatea de a vă alege clienții și de a vă lucra propriile ore. Dar trebuie să fii și mai disciplinat cu banii tăi. Este vital să alocați suficient pentru un fond de urgență și impozitele dvs.

Prin adoptarea unor obiceiuri financiare sănătoase, vă puteți poziționa pentru succes pe termen lung și vă puteți îndeplini toate obligațiile.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle