(P) La ski în Bansko, Bulgaria: cele mai bune argumente pentru o vacanță de iarnă la vecini

(P) La ski în Bansko, Bulgaria: cele mai bune argumente pentru o vacanță de iarnă la vecini

Aflată la 160 km de capitală Bulgariei, stațiunea de ski Bansko se întinde pe o arie sub protecția UNESCO, oferind celor care îi trec pragul' pentru sărbătorile de iarnă: peisaje de vis, atmosfera specifică orașelor vechi, preparate locale, taverne animate, părții de ski la standarde moderne etc. 

Te gândești să mergi la ski în Bulgaria? Iată motivele pentru care îți recomandăm să te interesezi pentru o excursie la bulgari', în această stațiune populară printre iubitorii sporturilor de iarnă: 

Bansko, destinația ideală pentru ski în Bulgaria

Datorită poziționării geografice, sezonul de ski din Bansko durează mai mult decât în țări precum România sau Ucraina. Perioada potrivită pentru ski în Bulgaria la Bansko este cuprinsă în intervalul decembrie – mai (la noi, lunile ideale pentru ski în România sunt ianuarie-aprilie). 

Facilitățile pe care bulgarii le pun la dispoziție celor care vor să își petreacă vacanță de iarnă în Bulgaria nu dezamgesc absolut deloc: în Bansko sunt disponibile o telegondolă, șapte instalații de telescaun, șapte instalații de teleschi, ce pot transporta aproximativ 2400 turiști / ora, până la o altitudine de 2560 m. Suprafață de părții practicabile din Bansko: 65 kilometri. 

La ski în Bankso, dar și la pas în împrejurimi 

Pentru care vin la ski în Bulgaria, dar care vor să aibă și opțiuni de distracție, Bansko reprezintă destinația ideală din țară vecină. O lista întreagă de excursii în împrejurimi sunt disponibile, iar un număr de peste 100 de monumente culturale își așteaptă și în acest an vizitatorii. 

Printre cele mai faimoase obiective din împrejurimile stațiunii Bansko se numără: mănăstirile Rila și Rohzen, peștera Ygodinska, izvoarele minerale Dobrinishte și Banya, iar lista cu surprize poate continua o bună perioadă de timp. 

Alte distracții pentru cei care vin la ski în Bulgaria

Spui Bansko', spui ospitalitatea localnicilor bulgari'. Alege să mergi în această stațiune de ski din Bulgaria, pentru următoarea ta vacanță de iarnă, pentru că faci cea mai inspirată alegere. Comparativ cu alte stațiuni dedicate sporturilor de iarnă, Bansko este aproape de casă, iar lista variată cu opțiuni de distracție nu se termină cu una, cu două.

Cei care vin aici pentru vacanță de ski, au plăcerea de a descoperi o mulțime de locații cu meniuri variate și muzică tradițională live, cazări excelente, dar și localnici dornici să le ofere tot ce are mai bun de oferit Bansko. Mai mult decât atât, barurile, cluburile și cafenelele din Bansko mențîn atmosfera de vacanță în această stațiune, chiar și după lăsarea serii. 

Îți dorești că spre acest sfârșit de an să îți iei pe toți dragi ție într-o excursie memorabilă la ski în Bulgaria? Alege Bansko, emblemă stațiunilor montane din țara vecină, un loc cum toate ar trebui să fie, din punct de vedere al turismului de iarnă. Bulgarii știu să facă turism, iar Bankso nu este decât unul dintre numeroasele exemple de ospitalitate pe care vrem să o descoperim, în vacanță petrecută peste granițe!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle