(P) Despre sănătatea şi îngrijirea tenului– ce e realitate şi ce e ficţiune

Încă de mici ați primit cu toţii sfaturi şi indicaţii preţioase despre pielea voastră, despre problemele pe care le are tenul, despre faptul că doar produsele naturale vă fac bine, sau că produsele mai scumpe şi mai chimice au efectul scontat. 

(P) Despre sănătatea şi îngrijirea tenului–  ce e realitate şi ce e ficţiune

Ce ar trebui să știi despre produsele de îngrijire

  1. Produsele din supermarket pentru îngrijirea tenului sunt la fel de bune ca produsele de nişă sau cele exclusiviste.
    Nimic mai fals. De exemplu, scrubul natural de faţă de la Generock este un produs despre care se ştie cu certitudine ca nu afectează pielea, neavând în compoziţie parabeni sau alte substanţe chimice atât de nocive. De asemenea,  în ceea ce priveşte atenţia la detalii,  este lesne de înțeles că un produs în serie va avea lipsuri faţă de un produs realizat în număr limitat, neexistând în primul rând un buget corespunzător în acest sens. Ideal ar fi să alegem mereu produsele cele mai naturale, netestate pe animale, care au în compoziţie exclusiv elemente de calitate.
  2. În general, prima persoană pe care o vad copii folosind creme şi produse de înfrumuseţare este mama. Nu de puţine ori, în momentele în care şi-au dorit să folosească produsele respective, fetele s-au lovit de un refuz categoric, motivat de faptul că produsele anti-aging folosite prea devreme, grăbesc procesul de îmbătrânire al pielii. Răspunsul este în esenţă un mit, în sensul că pielea nu se va rida prematur odată cu consumul produselor inadecvate, întrucât ea va absorbi elementele de care are nevoie, însă, la final, calităţile cremei respective vor fi întrucâtva irosite pe un tip de piele care nu are nevoie de foarte multe îmbunătăţiri. În acest context, sfatul este să aflați exact ce tip de ten aveţi, cu ce probleme vă confruntaţi şi să introduceți în ritualul de îngrijire acele produse care vă corespund. 
  3. Atunci când se folosește pe termen lung un produs, pielea se obişnuieşte cu el şi acesta nu își mai face efectul. Adevărul din spatele acestui mit este că, în mod ideal, crema sau serul respectiv îşi face efectul, indiferent că este vorba de un produs de micşorare a porilor, netezire a ridurilor de expresie sau pur şi simplu de hidratare, pielea se încarcă de nutrienţii de care avea nevoie, astfel că după un timp nu se mai observă nicio evoluţie. În acest caz, va trebui să depistaţi care este starea actuală a pielii dumneavoastră şi ce nevoi are ea acum. 

Printre reprezentantele sexului frumos, există două mari tabere: pe de o parte, sunt cele care folosesc tot felul de produse de îngrijire a tenului, sunt la curent cu ultimele apariţii în domeniu, pe de altă parte sunt cele care consideră ca pe vremea bunicii nu existau atâtea produse şi nici atâtea proceduri de rejuvenare, iar doamnele arătau foarte bine. Ca în toate situaţiile, este de dorit să se păstreze un echilibru, însă, în acelaşi timp, trebuie să aveţi în vedere că lucrurile au evoluat mult din acele vremuri, condițiile de mediu s-au înrăutăţit, poluarea a crescut foarte mult, s-a diminuat stratul de ozon, ca să nu mai vorbim de ultimul an, când folosirea zilnică a măştii de protecţie a produs numeroase neplăceri tenului sensibil. 

Cel mai important este să învățați să vă cunoașteți pielea, să înțelegeți că fiecare are nevoi diferite, că ceea ce merge la cineva, poate nu are acelaşi efect la altcineva şi, poate cel mai important, să puneți  mereu accentul pe calitate. 

Sursă foto: Unsplash.com 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din beauty