(P) Cum să alegi o plită electrică de top

Plita electrică reprezintă unul dintre aparatele electrocasnice fără de care o bucătărie nu poate fi funcțională, iar de aceea achiziționarea unei plite electrice reprezintă unul dintre primii pași pe care trebuie să îi facem în vederea amenajării bucătăriei perfecte.

(P) Cum să alegi o plită electrică de top

O plită electrică de top a fost construită neapărat din materiale de cea mai bună calitate, prezintă o eleganță superioară precum și performanțe remarcabile. Cu siguranță îți dorești o astfel de plită electrică în bucătăria ta, iar de aceea în acest articol îți vom prezenta câteva aspecte pe care trebuie să le ai în vedere atunci când îți propui achiziționarea unei astfel de plite.

Înainte de toate, ar trebui să precizăm faptul că alegerea unei plite electrice garantează numeroase avantaje de care te vei bucura în timpul gătitului. Vei avea parte de o temperatură constantă, ceea ce va garanta rezultate excelente în timpul gătitului, iar totodată atât plita cât și vasele vor fi mult mai ușor de curățat și întreținut.

Iată deci care sunt aspectele pe care trebuie să le ai în vedere atunci când îți dorești o plita electrica de top:

Tipul plitei electrice

La fel ca majoritatea aparatelor electrocasnice, plitele electrice pot fi de mai multe tipuri. Pe Demax vei găsi o ofertă foarte variată de plite electrice performante la prețuri excelente, așa că ai putea alege din oferta acestui magazin online plita electrică perfectă pentru tine.

Ei bine, plitele electrice pot fi cu standard, vitroceramice și cu inducție. Iar fiecare tip în parte prezintă avantajele sale. În cazul plitelor electrice standard vorbim însă despre un număr mic de funcții și totodată despre o durată de viață destul de redusă. 

Prin urmare, recomandarea noastră este aceea de a avea în vedere o plită electrică vitroceramică sau o plită cu inducție. Cu siguranță te vei bucura de numeroase avantaje ce îți vor dovedi faptul că ai făcut cea mai bună alegere.

Performanța

Cu siguranță nu îți dorești o plită care să fie plăcută ca design și atât. Îți propui ca modelul ales să îți ofere performanțe superioare, prin urmare acest detaliu ar trebui să te preocupe destul de mult. 

Interesează-te care este timpul de încălzire precum și consumul sau eficiența transferului de energie. Iar în acest sens, dacă ți se pare greu de făcut această alegere, ar trebui să ai în vedere plitele cu inducție. Acestea au o eficiență foarte bună, oferind un timp de încălzire foarte bun precum și un bun transfer al energiei.

Funcțiile plitei electrice

Funcțiile fac diferența în cazul electrocasnicelor, iar de aceea ar trebui să nu-ți scape din vedere acest detaliu. Caută o plită electrică ce îți pune la dispoziție un număr mare de funcții și cu siguranță le vei găsi ca fiind foarte utile. 

Funcția de detectare a vaselor este poate cel mai bun exemplu în acest sens. Această funcție îi permite plitei să se oprească automat atunci când ai îndepărtat vasul de pe zona de gătit, iar astfel se previne consumul inutil de energie.

Funcția care reduce timpul de încălzire plitei pentru momentele în care ești pe grabă este, de asemenea, foarte utilă, la fel precum timerul sau posibilitatea de a alege temperatura dorită în timpul gătitului.

Numărul zonelor de gătit

Iar în final ar mai trebui să te gândești și la numărul zonelor de gătit de care ai nevoie. Plitele electrice îți pot oferi un număr mai mare sau mai mic de zone de gătit, așa că va trebui să ai în vedere cât de mult gătești și de câte ori ți se întâmplă să folosești mai multe vase în același timp. Alegerea unei plite cu 4 zone de gătit se dovedește a fi, adesea, cea mai bună alegere.

Acestea sunt așadar cele mai importante aspecte pe care trebuie să le ai în vedere atunci când îți cumperi o plită electrică. Ține cont de toate aceste sfaturi și sigur vei alege o plită ce nu te va dezamăgi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle