(P) Cum să ai grijă de un buchet de trandafiri? Sfaturi utile

(P) Cum să ai grijă de un buchet de trandafiri? Sfaturi utile

Trandafirii sunt unele dintre cele mai populare și spectaculoase flori, drept dovadă este efectul de neegalat pe care aceștia îl au în buchete sau în aranjamente florale. Atunci când primești un buchet de trandafiri compus din mai multe fire este firesc să îți dorești să-I păstrezi cât mai mult timp, tocmai de aceea ne-am gândit să-ți prezentăm astăzi câteva sfaturi utile pentru întreținerea lor.

Cum  îngrijești un buchet de trandafiri?

Pentru a avea grijă de un buchet de trandafiri și pentru a-l păstra cât mai mult timp trebuie să fii atentă la câteva detalii ce țin de context. În primul rând ai grijă unde-I așezi, pentru că aceștia au nevoie de cât mai multă lumină. De asemenea, fii atentă și la umbrele făcute de copaci sau clădiri. Trandafirii trebuie poziționați astfel încât să fie protejați de vânt, de umbre sau de lumina difuză.

Un alt aspect foarte important ține de așezarea acestora în vază. Ei bine, pentru longevitatea lor trebuie să le tai codița. Acest lucru nu se face oricum, ci pe diagonală, într-un unghi de 45 de grade pentru ca trandafirul să nu își sprijine toată suprafața tulpinii tăiate pe fundul vasului. Dacă se întâmplă asta, trandafirul nu se mai poate hidrata corect și v-a pălii.

Vaza în care așezi buchetul de flori nu trebuie să aibe foarte multă apă. În orice caz, trandafirii trebuie curățați de frunzele care intră în contact cu apa deoarece acestea putrezesc foarte repede și produc bacterii care afectează aspectul florilor.

Rămânem tot la capitolul vază și îți spunem că acestea trebuie să fie foarte curate, cuățate cu apă și detergent de vase. Mulți oameni obișnuiesc să le curețe numai cu apă simplă, iar bacteriile de la florine vechi rămân în ea, afectând astfel florile noi.

De asemenea, este recomandat ca în apa din vază să pui și câteva picături de clor. Acesta va întârzia apariția bacteriilor care sufocă floarea. Pe lângă clor mai poți adăuga și o linguriță de zahăr, iar efectul va fi același. Dacă folosești apă de la robinet, poți adăuga numai lingurița de zahăr, deoarece această apă conține deja o cantitate suficientă de clor.

În cazul în care trandafirii au început să se ofilească înainte de a fi puși în apă, după tăierea codițelor, scufundă- le pe cele rămase în apă fiartă pentru 5 secunde, iar apoi pune florile în apa din vază.

Un ultim lucru important pe care trebuie să-l știi este că apa de la flori de schimbă zilnic, iar vara chiar de două ori pe zi.

Cui să-i dăruiești trandafiri?

Trandafirii sunt florile îndrăgite de toată lumea, așa că pot fi dăruiți cu ușurință iubitei tale, mamei, surorii, șefei sau unei prietene. Cele mai frumoase sentimente sunt transmise de trandafiri, așa că poți să faci chiar acum o supriză unei persoane dragi comandând buchete de flori online.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle