(P) Cum îți îmblânzești pantofii cu toc subțire și înalt

(P) Cum îți îmblânzești pantofii cu toc subțire și înalt

Pantofii cu toc subțire și înalt arată fabulos și îți dau un aer sexi și încrezător, dar atunci când îți cumperi o pereche nouă te simți de parcă ai îmblânzi un animal sălbatic care abia așteaptă să-ți vină de hac. Mai întâi îți atacă picioarele, apoi îți distruge spiritul cochetăriei și, iată cum încet încet, renunți să mai porți pantofi stiletto, deși îți plac la nebunie. E drept ca poți opta pentru alte modele de pantofi eleganți, cu toc gros, kitten sau platforme, dar parcă niciunul nu are acel je ne sais quoi care transformă pantofii stiletto în preferații femeilor rafinate din toată lumea.

Ai nevoie de niște trucuri care sa te ajute să porți pantofi cu toc subțire și înalt fără să te mai doară picioarele, așa că ți-am pregătit câteva sfaturi care își vor găsi utilitatea de fiecare dată când te vei regăsi față în față cu cea mai capricioasă, sofisticată și seducătoare încălțăminte inventată vreodată.

Cum îți lărgești pantofii cu toc

Te-ai îndrăgostit de ei încă din magazin și i-ai luat acasă nerăbdătoare să-i porți la petrecerea de a doua zi. Numai că noii tăi pantofi sunt de părere că e mai interesant să te strângă atât de tare încât să-ți fie imposibil să stai încălțată cu ei mai mult de câteva zeci de minute. O metodă eficientă este să îi porți cu o pereche de șosete groase (sau chiar cu două perechi, dacă e nevoie) prin casă câteva zile, iar dacă te grăbești, poți apela și la puterea de convingere a uscătorului. Îndreaptă timp de 2-3 minute jetul de aer cald spre vârfuri și călcâie, apoi așteaptă să se răcească pielea pantofilor înainte de a te descălța.

O altă metodă pentru a lărgi niște pantofi prea strâmți este să umpli două pungi cu apă, să le introduci în pantofi, apoi să-i lași în congelator peste noapte. Când îngheață, apa își mărește volumul și lărgește pantofii, așa că ai grijă ca atunci când așezi pungile în interiorul pantofilor, să le poziționezi acolo unde sunt probleme.

Ce faci ca să te simți mai confortabil în pantofii stiletto

Unge-ți picioarele cu ulei pentru bebeluși sau pudrează-le cu pudră de talc și vei reuși să încalți mai ușor pantofi, iar ca să reduci frecarea și să te simți confortabil când îi porți, dă-ți cu stick deodorant transparent pe degete și călcâie.

Atunci când urmează să petreci mai multe ore încălțată cu pantofii cu toc înalt, un truc foarte eficient este să-ți înfășori al doilea și al treilea deget de la picior cu un plasture medicinal sau cu bandă adezivă. Tocurile înalte pun presiune pe degetele de la picioare și, în timp, pot cauza o afecțiune a unuia dintre nervii din zonă, cunoscută sub denumirea de Neurinomul Morton.

Ce produse te ajută să mergi pe tocuri fără durere

Din fericire, acum există o mulțime de benzi de spumă sau silicon și pernițe de diferite grosimi pe care le poți pune în pantof pentru a scăpa de durerile chinuitoare. Dacă baretele pantofilor sau sandalelor cu toc îți fac bășici, o bandă de leucoplast lipită pe piele rezolvă problema, dar când vrei să arăți impecabil, îți dorești ceva mai discret.

Există benzi adezive cu suport textil, într-o varietate de culori, pe care le poți decupa în așa fel încât să se potrivească perfect pe dosul baretei, al ștaifului sau al căputei. Pentru mai mult confort în timpul mersului, poți lipi pe talpă, la degete, la călcâi sau la marginea pantofului, pernițe din gel transparent, cu efect antișoc, care împiedică alunecarea piciorului.

E drept că pantofii cu toc înalt și subțire purtați multe ore zilnic sunt responsabili pentru durerile de picioare, șolduri și spate. Forțând corpul să adopte o poziție nefirească, pantofii cu toc foarte înalt afectează chiar și sistemul reproducător, cu precădere în cazul adolescentelor, al căror pelvis este încă sensibil la influențe externe și se poate deforma ușor. Cu toate acestea, pantofii stiletto sunt un must-have pentru orice garderobă elegantă, iar dacă urmezi sfaturile de mai sus, vei reuși să-i îmblânzești și să-i porți cu plăcere de fiecare dată.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Unica.ro
Trending news
Mai multe din fashion