(P) Care sunt criteriile de alegere a unui cămin de bătrâni?

Cu siguranță, cu toții ne dorim să fim alături de cei dragi mereu, în special când aceștia îmbătrânesc. Din păcate, acest lucru poate deveni dificil pentru unii dintre noi. Dacă oamenii în vârstă din familiile noastre se confruntă cu probleme grave de sănătate sau nu se mai pot îngriji singuri, programul încărcat i-ar putea împiedica pe mulți să le ofere tot sprijinul vârstnicilor. 

(P) Care sunt criteriile de alegere a unui cămin de bătrâni?

În astfel de situații, din ce în ce mai mulți oameni se îndreaptă către un cămin de bătrâni. Alegerea unei astfel de instituții este foarte importantă, deoarece vrem să le oferim cele mai bune condiții membrilor familiei noastre. Îți prezentăm câteva criterii importante de care să ții cont atunci când alegi căminul de bătrâni potrivit.

Caută un cămin în apropierea casei


Mutarea este o schimbare mare în viața bătrânilor, așa că ar putea avea nevoie de ajutorul tău pentru a se acomoda mai ușor în noua casă. Alegerea unui cămin aflat în apropierea locuinței tale îți va permite să mergi să îi vizitezi mai des și să le oferi tot suportul tău. Asigură-te că știi care sunt orele de vizită permise și că respecți toate normele de siguranță impuse, pentru a nu-i pune în pericol pe rezidenți.

De asemenea, este mult mai ușor să vizitezi căminele din apropiere înainte de a face o alegere. Astfel, vei putea sa afli toate detaliile despre aceste instituții, să verifici toate condițiile pe care le oferă și să vezi dacă respectă toate normele de igienă și siguranță. 

Află ce servicii sunt oferite

În afară de îngrijire, este important să afli care sunt celelalte beneficii pe care bătrânii le vor primi. Majoritatea vârstnicilor au probleme de sănătate care trebuie ținute sub observație, de aceea trebuie să te asiguri că aceștia pot avea acces la servicii medicale, în cazul în care este nevoie. Prezența în cămin a personalului medical calificat reprezintă un avantaj major.

De asemenea, prezența unei bucătării unde se pregătește zilnic mâncare este un alt aspect important. Asigură-te că hrana primită de către bătrâni este proaspătă, sănătoasă și le este servită în condițiile potrivite.

Nu în ultimul rând, bătrânii ar putea beneficia de diverse activități recreative. Deși nu pare un element la fel de important ca celelalte, acest lucru poate avea efecte uimitoare asupra stării de spirit a rezidenților și chiar și asupra stării lor de sănătate. Este posibil ca unele instituții să nu ofere astfel de activități pentru rezidenți, dar prezența lor ți-ar putea influența alegerea.

Cere păreri

Înainte de a lua o decizie, este important să asculți și alte păreri despre experiența oamenilor cu diverse cămine. Astfel, ai putea afla lucruri care ar afecta șederea bătrânilor sau ai putea descoperi noi avantaje. Poți căuta pe internet opinii generale despre diverse cămine pe care le-ai luat în considerare.

Poți afla chiar și părerea rezidenților, dacă ai ocazia să discuți cu ei în timpul unei vizite. Dacă acest lucru nu este posibil, poți verifica și atmosfera generală din cămin. Vei vedea dacă bătrânii se simt comfortabil și sunt bine îngrijiți și, de asemenea, vei putea verifica și atitudinea personalului față de ei.

Verifică taxele

Bineînțeles, prețul constituie elementul decisiv în alegerea unui cămin de bătrâni. Verifică toate taxele pe care le vei plăti și dacă serviciile oferite sunt pe măsura lor. De asemenea, este important să reții faptul că ar putea apărea anumite taxe suplimentare. Înainte de a face alegerea finală, întreabă reprezentanții căminului dacă este posibil să apară astfel de costuri și în ce condiții vor fi plătite.

Alegerea unui cămin de bătrâni pentru cei dragi este un moment dificil pentru oricine. După ce ai ales un loc unde vârstnicii vor fi îngrijiți și în siguranță, ei vor avea parte de tot ceea ce au nevoie și veți putea să vă bucurați mai mult de timpul petrecut împreună. Dacă ești în căutarea unui cămin de bătrâni în București, poți alege dintre o multitudine de locații unde bătrânii vor primi toată atenția și asistența de care au nevoie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle