(P) Alege ținuta potrivită în funcție de eveniment

Vara aceasta vine la pachet cu evenimente pentru mulți dintre noi. Cu atât mai mult cu cât nunțile, botezurile și alte tipuri de petreceri s-au lăsat destul de mult timp așteptate, în contextul situației anului care a trecut.

(P) Alege ținuta potrivită în funcție de eveniment

Așadar, dacă este momentul să pui pe lista de shopping ținute elegante, trebuie să ții cont de anumite sfaturi stilistice care să-ți ușureze căutarea. 

Cele mai populare obiecte vestimentare pentru aceste tipuri de evenimente sunt fără îndoială salopetele, fuste și topurile elegante și mai ales rochiile. Totul depinde în primul rând de personalitatea ta și de vibe-ul pe care dorești să îl transmiți. Un alt aspect important este locația unde se va desfășura evenimentul, dacă este stabilit un dress code sau libera alegere. 

Botez 

Botezul este de obicei împărțit în două momente importante: momentul creștinării propriu-zise a micuțului/micuței în Biserică și momentul petrecerii ce se desfășoară de cele mai multe ori într-un local. Pentru momentul destinat Bisericii recomandăm o ținută elegantă, însă cât mai decentă. Alege o rochie midi/lungă de zi sau un compleu (fustă-bluză sau pantaloni-bluză). Evită bluzele și rochiile foarte decoltate și culorile puternice. 

Pentru petrecere poți alege atât o rochie, cât și o salopetă sau fustă cu top elegant. Petrecerea de Botez nu este totuși un eveniment de gală, astfel ar trebui evitate rochiile fastuoase dacă nu ești mama sau nașa copilului. Dacă vorbim despre o petrecere tematică, care impune un dress code, încearcă să respecți tema pe cât posibil. Nunta

Trebuie să iei în considerare faptul că nunta este un eveniment important pentru miri, așadar respectă acest lucru și oferă atenție crescută ținutei pe care o vei purta. O regulă generală în ceea ce privește ținuta pentru nuntă: nu opta pentru culoarea alb. Aceasta este dedicată exclusiv miresei. Acest lucru este permis doar în cazul în care vorbim despre o petrecere tematică – white party – unde toți invitații trebuie să se îmbrace în alb. 

Poți alege rochii de diferite lungimi, fluide, în culori puternice sau mai închise. Dacă nu ești adepta rochiilor, te poți orienta către o salopetă elegantă. Satinul și mătasea sunt materialele ideale pentru piesele vestimentare pe care alegi să le porți la o nuntă. O ținută de nuntă trebuie să îmbine rafinamentul, eleganța, detaliile prețioase și fine. Garden Party 

Petrecerile în grădină sunt trendul acestei veri. Deși poate părea complicat să alegi o ținută potrivită pentru o astfel de locație, în fapt este mult mai simplu decât alegerea celei pentru nuntă sau botez. Nu trebuie să fie nici cele mai sofisticate rochii de ocazie, însă nici foarte casual. Poți alege rochii midi plisate, din dantelă, din voal transparent sau cu volumetrii spectaculoase. Un aspect esențial este să păstrezi o alură effortless, relaxată și confortabilă.

Totul se bazează pe creativitate în cazul acestor ținute. Alege accesorii interesante – coliere, brățări, cercei sau chiar pălării. Asigură-te însă că te simți confortabil pentru a avea libertatea de mișcare din plin.  Nu uita! Cel mai important aspect în alegerea ținutei pentru petrecere este să optezi pentru piese vestimentare care să te avantajeze și în care te simți confortabil.   

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din fashion