(P) 7 trucuri pentru a economisi bani când ai un nou-născut

Poate părea un paradox, însă, venirea pe lume a unui copil te poate ajuta să economisești mai ușor și mai mult decât ai reușit în trecut. Important este să îți dorești acest lucru și să consideri că a cheltui mai puțin pentru bebelușul tău nu înseamnă să nu-i oferi ceea ce are nevoie, ci să nu faci risipă. 

(P) 7 trucuri pentru a economisi bani când ai un nou-născut

Bucuria de a avea un copil le face pe multe mămici să cheltuiască fără control. Așa ajung să cumpere multe lucruri atât înainte de naștere, dar mai ales după ce apare pruncul. Nu este de condamnat, însă dacă veniturile tale nu sunt prea mari, mai bine cumperi cumpătat în primii ani de viață ai copilului. Iată cum să economisești în timp ce îi oferi bebelușului tău tot ceea ce este necesar:

Stimulează lactația

Alăptarea este sănătoasă din toate punctele de vedere, inclusiv financiar. Fiind o sursă de hrană gratuită pentru nou-născut, ar fi important să ai lapte matern nu doar în primele luni de viață ale celui mic, ci pentru o perioadă mai lungă de timp. Astfel, vei economisi bani de care vei avea nevoie când copilul va fi mai mare.

 Fii realistă privind nevoile unui nou-născut

Când copilul apare în viața ta, entuziasmul este mare și este de înțeles, însă acest lucru nu trebui să te facă să cheltuiești din impuls. Înainte să faci liste lungi cu tot ce crezi că este necesar, gândește, la rece, dacă un nou-născut are nevoie de toate lucrurile de care ai auzit că ar fi bine să le cumperi. Asta nu te face o mamă avară, ci doar precaută. În fond, tot pentru copilul tău economisești, așa că, în primele luni din viața lui, limitează-te la ce are nevoie urgent. 

Fă stoc de scutece la reducere

Atunci când le găsești la ofertă, nu ezita și cumpără mai multe baxuri de scutece pentru micuțul tău. Astfel, eviți să ajungi în situația în care să nu mai ai niciun scutec și să dai fuga la magazinul de la colțul blocului, unde prețul este mult mai mare. Cumpără mai multe baxuri din timp. Poți vâna reduceri online sau mergi într-un supermarket cu prețuri mai mici.

Limitează-te la hainuțele primite cadou

Un nou-născut crește repede, așa că nu trebuie să cumperi prea multe lucruri în primele două-trei luni. Vei vedea că vei primi hăinuțe și alte lucruri cadou de la nași, rude și prieteni, care nu doar că vor fi suficiente pentru o perioadă, dar vor rămâne mici, în scurt timp. Astfel, evitând să cheltuiești suplimentar pe ceea ce nu este neapărat nevoie, vei economisi pentru lunile următoare când va trebui să cumperi haine de mărimi mai mari.

Împrumută lucruri de care este nevoie puțin timp

În funcție de veniturile tale și ale partenerului, tu știi cel mai bine ce îți permiți să cumperi și la ce prețuri și ce ai putea împrumuta, pentru a economisi. Nu te feri de această opțiune sănătoasă pentru bugetul familiei tale. Vorbește cu prietenele tale care au copii mai mari și întreabă-le dacă îți pot împrumuta anumite lucruri pentru o perioadă scurtă de timp. Cum nu le mai folosesc, ți le-ar putea chiar da cadou.

Fii sinceră când prietenii te întreabă ce ai nevoie

Pentru că în general nu vrei ca ceilalți să se deranjeze prea mult, spui, din politețe, că ai deja totul cumpărat pentru bebeluș. Însă, pentru că prietenii care vor veni în vizită vor aduce oricum un cadou, dacă te întreabă ce ai nevoie, fii sinceră și spune-le. Este o metodă avantajoasă și pentru ei, pentru că nu trebuie să caute mult timp un cadou, și pentru tine, fiindcă economisești niște bani.

Evită să mergi la shopping

În acest caz, este vorba atât de evitarea magazinelor pentru bebeluși, cât și a celor pentru adulți. Amintește-ți de faptul că pruncul  va crește repede și că oricum a primit deja suficiente haine de la oamenii dragi ție. Dacă nu este cazul să cumperi lucruri absolut necesare, cel mai bine este ca în primele luni de la naștere să eviți să mergi în mall-uri, mai ales dacă ai în plan să slăbești după sarcină. 

Cu aceste trucuri vei putea pune bani deoparte pentru botezul copilului și alte lucruri esențiale în viața lui. O rezervă de bani este mereu utilă, mai ales când ai un copil. Chiar dacă nu ai strâns suficienți bani, alături de un credit IFN cu rate mici, poți ieși fără bătăi de cap din situații neprevăzute care presupun cheltuieli majore. Astfel, economisind, te bucuri de un viitor fără griji alături de copil și familie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle