(P) 6 metode simple prin care putem scăpa de caniculă

(P) 6 metode simple prin care putem scăpa de caniculă

După cum ne-am obișnuit deja, în ultimii ani verile sunt foarte călduroase, iar zilele răcoroase rămân o raritate. Soarele strălucește puternic pe cer de la primele ore ale dimineții și până după-amiaza târziu, însă asta nu înseamnă că poți să stai tot timpul în casă, la munte sau la terasă. 

Poate că ai uitat, dar în fiecare sezon estival maximele termice ajung chiar și la 40 de grade Celsius, așa că este important să găsești modalități prin care să poți face față cu brio caniculei. Dacă nu mai știi prin ce ai trecut astă-vară, îți împrospătăm memoria cu câteva metode simple prin care te poți răcori.

Hidratează-te

Aproape 75% din masa corpului uman este alcătuită din apă, așadar nu este de mirare că în cazul temperaturilor ridicate nivelul de apă din organism scade dramatic. Dacă nu vrei să întâmpini probleme de sănătate precum stări de greață, oboseală ori dureri de cap, cel mai bine ar fi să bei cât mai multe lichide. 

În momentul în care ți-e sete bea 1-2 pahare de apă, iar lichidul să fie la temperatura camerei. Deși multe persoane au impresia că apa rece le răcorește imediat, în realitate aceasta nu face decât să oblige organismul să se supraîncălzească pentru a aduce temperatura apei din stomac la același nivel cu restul organismului.

Poartă o eșarfă umedă

Ca să te poți bucura constant de o senzație prelungită de răcoare, în zilele caniculare ia cu tine o eșarfă subțire, pe care o poți umezi ușor. Așaz-o în jurul gâtului de câte ori simți că nu mai poți respira din cauza căldurii. Însă, ține cont ca minunata eșarfă să fie realizată dintr-un material natural, cum ar fi bumbacul, pentru ca țesătura să se păstreze umedă și să mențină o temperatură constantă a corpului.

Răcorește-te la piscină

Poți să combați căldura excesivă cu o baie în piscină. Chiar dacă afară sunt 40 de grade iar apa este călduță, poți scăpa de caniculă, pentru că atât timp cât stai în bazin, dar și imediat ce te vei usca fără prosop o să simți o stare de confort datorită diferenței de temperatură. Dacă vrei să te bucuri cât mai des de această senzație, alege-ți produsul preferat dintr-o gamă variată de piscine gonflabile ieftine și bucură-te de răcoarea pe care ți-o oferă, pentru a petrece vara așa cum îți dorești, chiar în propria curte.

Evită mâncărurile grase

Sezonul cald este și perioada în care se găsesc o mulțime de legume și fructe proaspete. Ca să uiți de căldură, este recomandat să consumi pepene roșu sau galben, castraveți, roșii sau prune și să eviți mâncărurile grase, care conțin mult ulei sau maioneză. Salatele oferă corpului vitamine și mulți alți nutrienți esențiali, așa că încearcă să consumi cât mai des astfel de preparate. Te vei simți mult mai bine și vei suporta mai ușor canicula dacă organismul tău renunță la grăsimi în sezonul estival.

Folosește spray de corp

Dacă obișnuiești să faci multe drumuri în zilele toride de vară, ai grijă să ai în permanență cu tine un spray de corp. De fiecare dată când simți că efectiv te topești din cauza căldurii, pulverizează un spray special, cu un miros fructat, pe mâini, picioare și pe gât. În doar câteva secunde vei scăpa de senzația neplăcută de căldură.

Optează pentru textile de calitate

Pentru a scăpa de căldură, egiptenii aleg să doarmă noaptea înveliți în cearceafuri umede. Dacă o astfel de metodă nu te încântă prea tare, atunci evită să folosești lenjerie și pijamale din satin, mătase ori materiale sintetice. Acestea se supraîncălzesc și creează o stare de disconfort. Poartă haine din bumbac, subțiri, care să-ți ofere răcoarea de care ai nevoie. De asemenea, ai grijă ca și lenjeria de pat să fie tot din bumbac, dacă vrei să nu transformi orele de odihnă într-o misiune imposibilă.

Cu toate că adorăm vara tocmai pentru zilele frumoase și însorite și timpul pe care-l putem petrece în aer liber, uneori parcă este prea mult. Căldura excesivă ne afectează dispoziția și starea de sănătate, de aceea este esențial să ne ferim de razele puternice ale soarelui și să apelăm la tot felul de artificii pentru a ne răcori în perioadele caniculare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle