(P) 5 tipuri de aplicații mobile pe care orice femeie ar trebui să le aibă în telefon

Telefonul mobil a evoluat de mult, de la un simplu mijloc de comunicare, la o veritabilă unealtă de organizare, planificare și chiar lucru. Îl folosim pentru socializare, dar și în viața profesională; îl folosim pentru a ne informa, dar și pentru a ne crea amintiri din vacanțe; îl folosim pe post de lanternă, dar și pentru a asculta muzică.

(P) 5 tipuri de aplicații mobile pe care orice femeie ar trebui să le aibă în telefon

Realitatea este că telefonul a devenit un accesoriu nelipsit și un prieten de nădejde pentru fiecare dintre noi. Și, pentru că nevoile fiecărei persoane sunt diferite, alegem să ne instalăm diferite programe în smartphone, pentru a ne bucura de toate caracteristicile, calitățile și facilitățile pe care ni le oferă. Iată câteva tipuri de aplicații mobile care nu trebuie să-i lipsească din telefon niciunei femei moderne:

  1. Aplicațiile de localizare a dispozitivului

Indiferent dacă folosești un smartphone Android sau iOS, o aplicație de localizare telefon îți poate fi utilă în mai multe circumstanțe. Să presupunem că ai uitat telefonul descărcat în mașină și nu îți amintești unde este. Sau că te afli într-o excursie și practici un sport, iar telefonul tău cade din buzunar și îți e imposibil să îl găsești doar scanând vizual zona în care te-ai plimbat. O astfel de aplicație îți poate rezolva problema în oricare dintre aceste situații, dar și în cazul unui eventual furt. Iar dacă nu îți poți recupera dispozitivul, măcar știi ce ai de făcut, de la schimbarea parolelor, la ștergerea fișierelor din memorie și din cloud.

    2. Aplicațiile tip calendar menstrual

Există o varietate în acest sens atât pe App Store, cât și în Google Play, cu diferite funcții și interfețe, însă, caracteristica pe care o au în comun toate aceste aplicații este însuși calendarul. Aici, poți vedea atât perioadele în care urmează să fii la menstruație – lucru care îți poate fi util, de exemplu, inclusiv în planificarea concediului, poți observa eventualele nereguli – cum ar fi un interval prea scurt sau prea lung între două menstruații, poți afla în ce perioade ești fertilă – în cazul în care planifici să devii mamă. 

   3. Aplicații pentru transport

Chiar dacă folosești, de cele mai multe ori, mașina personală sau mijloacele de transport alternative pentru a te deplasa, ți-ar prinde bine să ai instalate în telefon și una, două aplicații de taxi sau ride sharing. Sunt utile în serile în care vrei să bei un pahar de vin cu prietenele, în cele în care stai peste program la serviciu și ești obosită sau în zilele în care ai mai multe programări, în locuri diferite și foarte populate și nu vrei să ai grija parcării. Indiferent în care dintre aceste situații te regăsești mai des, o aplicație pentru transport îți poate rezolva problema rapid.

   4. Jocuri și aplicații pentru stimularea memoriei și a capacității de concentrare

Spre deosebire de jocurile cu o grafică foarte avansată, care te pot învăța, într-adevăr, strategie, pentru astfel de jocuri și aplicații care îți exersează mintea nu e nevoie ca telefonul tău să fie unul dintre cele mai bune telefoane 2021. Iar dacă folosești telefonul inclusiv pentru pauzele de relaxare, nu te mulțumi cu jocuri cronofage, care nu te ajută cu nimic. Optează, în locul acestora, pentru o aplicație de învățare a limbii, pentru sudoku sau scrabble, pentru puzzle-uri digitale – orice ți-ar putea stimula creierul și te-ar putea sprijini în demersurile de a-ți menține sau chiar îmbunătăți capacitatea de a te concentra și memoria.

   5. Aplicații de online banking și plăți

Plata cu telefonul este mult mai confortabilă, mai ales în momentele în care faci drumuri rapide la magazin și nu vrei să îți iei poșeta, doar pentru a avea portofelul la îndemână. Totodată, dacă ai instalată și o aplicație de mobile banking, îți vei putea verifica soldul în orice moment, vei putea face transferuri rapid, îți vei putea plăti facturile și ratele fără a fi nevoită să te deplasezi la sediul băncii, vei putea schimba bani la un curs bancar mai bun și vei avea control deplin asupra tuturor operațiunilor financiar-bancare, cu eforturi minime.

Tu ce aplicații utile mai cunoști și cum îți fac viața mai ușoară și mai bună?

 

Sursă foto: Pexels

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle