Folosește vacanța de vară pentru a citi cărți care te vor ajuta să înțelegi legătura dintre corp și minte

Folosește vacanța de vară pentru a citi cărți care te vor ajuta să înțelegi legătura dintre corp și minte

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/bmJAXAz6ads 

Știai că legătura dintre corp și minte este mult mai profundă decât te-ai aștepta? În momentul în care corpul nu este bine, creierul începe să-ți dea anumite semnale. La fel se întâmplă și invers. Din cauza stilului de viața modern, nu mai știm să interpretăm semnalele corpului, și astfel, se ajunge în situația în care o problemă care putea fi prevenită în stadiu incipient, se agravează. 

Din fericire, poți să înveți să interpretezi semnalele corpului, să realizezi care este momentul în care trebuie să te oprești și să îți acorzi timp. Una dintre cele mai mari provocări ale vieții moderne este stresul. Ne afectează nu doar psihic, ci și fizic. Conform specialiștilor, stresul este cauza și factorul agravant pentru numeroase afecțiuni moderne. Printre specialiștii care atrag atenția asupra stresului se numără și Gabor Mate. Autorul canadian vorbește despre costul ascuns al stresului în cea mai nouă carte a sa, Cand corpul spune nu. În cele ce urmează, îți vom vorbi despre această carte pe care o poți comanda de la BOOKZONE! 

Gabor Mate este un medic canadian de origine maghiară. Și-a petrecut primii ani de activitate într-un Centru de Îngrijiri Paliative din Canada, iar acolo a auzit vreme de 10 ani poveștile oamenilor care au ignorat semnalele corpului. Fiecare pacient ascundea o suferință teribilă, nu doar fizică, ci și psihică. Mate a observat un număr copleșitor de persoane care au lucrat până la epuizare și au pus durerile cronice pe seama oboselii. De asemenea, majoritatea au stat toată viața în relații toxice sau într-un mediu familial în care stresul se manifesta la fiecare minut. Toți acești factori expun organismul la numeroase afecțiuni cărora, de cele mai multe ori, nu le găsim explicații.

Ca să înțelegi mai bine cum te poate afecta stresul, este important să cunoști mecanismul acestuia. Stresul este o stare naturală de apărare a organismului, o reacție care ne ferește de situații limită, în care trebuie să fugim și să ne apărăm. Așadar, efectele pe termen scurt, (câteva minute sau câteva ore) nu se resimt. Din nefericire, traumele fiecărui om determină modul în care organismul răspunde la stres. Spre exemplu, un adult care în copilărie a experimentat bullying la școală sau care se temea de profesori, este posibil să experimenteze anxietate în momentul în care i se atrage atenția, indiferent de mediu. Chiar și anumite glume pot declanșa anxietatea, iar stresul începe să se manifeste. De aceea, este important, în primul rând, să înveți să gestionezi felul în care te afectează stresul. De cele mai multe ori, nu putem îndepărta factorii care ne provoacă disconfort, dar putem controla răspunsul creierului, evitând astfel afecțiuni grave .
Așadar, dacă vrei să citești mai multe despre stres, profită de vacanța de vară și află totul despre legătura dintre corp și minte, comandând cartea Când corpul spune nu, de Gabor Mate.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din advertorial