Cumpărarea unei case de vacanță: 3 secrete pe care trebuie sa le știi

Dacă te gândești să îți cumperi o casă de vacanță, există anumite lucruri de care să ții cont înainte de a lua această decizie în viața ta.

Cumpărarea unei case de vacanță: 3 secrete pe care trebuie sa le știi

Fie că vrei să o folosești pentru tine și familie în perioadele de concediu, fie că îți dorești să o închiriezi pe parcursul anului, în acest articol îți vom expune câteva aspecte care te vor ajuta să decizi mai ușor.

Ce trebuie să știi atunci când decizi să cumperi o casă de vacanță

În primul rând trebuie să ai în vedere scopul pentru care îți dorești să faci această achiziție. Dacă îți dorești pur și simplu să ai un loc de refugiu în care să te relaxezi, îți recomandăm ca mai întâi să închiriezi o astfel de locație pentru a te asigura că totul este după bunul tău plac: de la zona geografică la atmosferă și avantajele pe care ți le oferă o astfel de casă. Iată ce altceva să mai iei în calcul:

  1. Gândește-te la buget

Dacă te-ai hotărât deja să îți cumperi casa de vacanță ideală, ia în calcul un credit ipotecar. Poți face o simulare de credit ipotecar pentru a vedea dacă te încadrezi în cerințele băncii pentru suma de care ai nevoie. De aceea este important să ai dinainte scris pe hârtie care sunt costurile aproximative implicate într-o astfel de achiziție. 

Trebuie, de asemenea, să iei în calcul și costurile de întreținere ce vor apărea pe viitor. Chiar dacă nu vei ajunge decât de două ori pe an la casa de vacanță, aceasta trebuie întreținută între timp pentru a nu se deteriora. Se poate să ai nevoie inclusiv de un sistem de alarmă, așa că ia toate aceste aspecte în considerare înainte să aplici pentru un credit. 

  1. Asigură-te că locul ales este potrivit

Dacă ești un călător pasionat și ai vizitat deja multe zone ale țării înseamnă că ți-ai format deja o idee despre care ar fi preferatele tale. Folosește-ți instinctul, dar verifică și în termeni de practicabilitate. În anumite zone ale țării temperaturile fluctuează destul de des, iar anumite orașe dispun de un grad mai mare de risc seismic sau inundații. 

Un alt lucru de care să ții cont este proximitatea față de locul în care trăiești deja în restul anului. Este important să poți ajunge cu ușurință la casa ta de vacanță, iar drumul să nu fie unul istovitor. Chiar dacă alegi o zonă rurală sau montană, asigură-te că drumul este bun pe tot parcursul anului și că nu vei întâmpina dificultăți atunci când te îndrepți spre oaza ta de liniște.

Dacă vrei să te refugiezi în casa de vacanță împreună cu familia este important să iei în calcul și dimensiunea terenului. Copiii au nevoie de un spațiu de joacă în natură pe parcursul zilei, iar casa ar trebui să fie suficient de încăpătoare pentru a îndeplini nevoile tuturor. 

  1. Cumpără casa, nu terenul

Costurile implicate de ridicarea unei case de la zero s-ar putea să depășească mult suma pe care ai investi-o într-o casă deja ridicată. Este mult mai profitabil să faci anumite modificări sau să alegi o casă la cheie. Acest proces necesită mult mai puțin timp, ceea ce înseamnă că te vei putea bucura mult mai repede de casa ta de vacanță. Orientează-te în schimb ca terenul să fie suficient de spațios, iar zona aleasă să se potrivească nevoilor tale.

Acestea sunt câteva dintre secretele care îți vor face achiziția mult mai ușoară. Ține cont de ele și fă-ți o listă cu tot ce ai nevoie pentru a te asigura că vor apărea cât mai puține cheltuieli neprevăzute. 

Sursa foto: pexels.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial