Cum te pot ajuta serviciile de estetică dentară să câștigi un plus de încredere în tine

Un aspect facial bun este ca o scrisoare de recomandare.

Cum te pot ajuta serviciile de estetică dentară să câștigi un plus de încredere în tine

De ani de zile s-a conceptualizat că primul impact al unei persoane este datorită aspectului său facial.  Aspectul perfect transpus de companiile de modă și mai ales de cele mass media, în ceea ce privește frumusețea, are un impact major asupra societății, asupra comportamentului și a gândirii noastre. Acest impact a dus la o creștere de solicitare a serviciilor de estetică dentară, o componentă esențială a frumuseții faciale. Aspectul dentar îngrijit are ca rezultat un efect pozitiv asupra încrederii în tine și asupra vieții tale. În altă ordine de idei, aspectul dentar îngrijit denotă că ai o sănătate bucală bună, după cum ne spune chiar Organizația Mondială a Sănătății (OMS) prin definiția oficială a vieții calitative.  

Dacă este să analizăm concluziile unui un celebru studiu numit „Estetica dentară și impactul ei asupra bunăstării psiho-sociale și a încrederii în sine' realizat de specialiștii de la centrul NIH (National Library of Medicine) din UK, satisfacția de sine, bunăstarea psihologică și comportamentul social, sunt direct conectate la sănătatea bucală și la aspectul dentar.  Ei au ajuns la aceasta concluzie datorită faptului că acei subiecți analizați care nu au avut o sănătate bucală bună, nu au răspuns pozitiv la toate întrebările și cu siguranță au avut rețineri atunci când era momentul să zâmbească, tocmai pentru a-și ferii dinții de privirile celor din jur.  

În general, ascunderea dinților în momentul în care cineva zâmbește sau râde, denotă o nemulțumire în acest sens. În mod cert aceste persoane ar trebui să ia în considerare tratamentul stomatologic și mai ales, estetica dentară pentru a restabili totodată încrederea în zâmbetul lor. 

În studiu au existat și subiecți care au asociat în mod conștient prezența dinților cariați sau decolorați, cu un nivel scăzut de adaptare socială.  Studiul demonstrează și faptul că neregulile minore din estetica dentara care au fost auto-percepute, pot avea un impact considerabil asupra psihicului, observându-se la acești subiecți si o stare depresivă în comparație cu celălalte grupuri, stare depresivă care este asociată cu o autoevaluare de sine scăzută. 

Studiile anterioare au arătat și ele faptul că estetica dentară are un impact remarcabil asupra bunăstării sociale și psihologice a subiecților, lucru care se reflectă în comportamentul lor afectându-le astfel și încrederea în ei înșiși.  Așadar, toate studiile au avut rezultate similare dar au fost făcute doar pe studenți, adică pe o singură categorie de vârstă. Ținând cont că dorințele, percepțiile și nevoile se pot schimba în diferite etape ale vieții și în diferite condiții, rezultatele pot fi diferite dacă studiul este făcut pe o populație generală, mai ales ca și nivelul de educație poate influența satisfacția unei persoane față de aspectul său. 

Pe baza constatărilor studiului curent, specialiștii au concluzionat că imaginea esteticii dentare poate afecta remarcabil bunăstarea sociala și psihologică a unui individ, pe care deseori o vedem reflectată în comportamentul său și în mod cert, îi poate afecta încrederea în sine însuși. 

Stomatologia estetică combină arta și știința pentru a crea un rezultat foarte bun din punct de vedere funcțional (având dinții sănătoși, fără carii sau rupturi, apetitul crește, mâncatul devine mai confortabil și mai plăcut), biologic și estetic. Dentiștii și terapeuții din sănătatea orala care practica aceasta forma de tratament, analizează bine problemele dentare ale pacienților și apoi oferă soluția optima atât pentru sănătatea orală cât și pentru cea estetică. 

În concluzie, serviciile de estetică dentară te ajută să câștigi un plus de încredere în tine dar, nu uita ca totul începe cu încrederea ta proprie in dentiști, cu investiția unor sume de bani și a timpului necesar pentru aplicarea acestor tratamente și obținerea de rezultate estetice de invidiat.  Găsește un dentist sau un estetician dentar potrivit pentru tine și fă-ti curaj să apelezi la serviciile lui. O clinică ce oferă servicii de stomatologie în Cluj – Napoca este Prolident.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial