Cum să-ți alegi pantofii perfecți în sezonul cald: Urmează acești 3 pași simpli

Cum să-ți alegi pantofii perfecți în sezonul cald: Urmează acești 3 pași simpli

Confortul și rezistența au întâietate, de aceea există o serie de aspecte de care trebuie să ții cont dacă vrei să-ți etalezi noile achiziții cât mai mult timp.

Descoperă cele trei criterii principale pe baza cărora îți poți alege încălțămintea potrivită

1.     Forma piciorului

Alegerea unei perechi potrivite de pantofi în funcție de forma piciorului este recomandată atât pentru confort, cât și pentru a evita eventuale afecțiuni ortopedice, de aceea este important să cunoști cele trei forme principale înainte de a porni la cumpărături. 

Pantofii potriviți pentru piciorul egiptean (sau piciorul comun) sunt cei cu vârfuri rotunjite sau pătrate, astfel degetul mare nu se va îndoi spre interiorul piciorului și va avea suficient spațiu de mișcare. Pantofii cu vârf ascuțit nu sunt recomandați pentru acest tip de picior, mai ales din cauza predispoziției sale la formarea monturilor.

În cazul piciorului grecesc (sau piciorul flacără), cea mai bună alegere sunt pantofii cu vârf ascuțit sau cu vârful tip migdală, dat fiind că al doilea deget este mai lung decât degetul mare. Dacă vrei să porți pantofi decupați cu toc, optează pentru un toc cui înalt, astfel al doilea deget va părea mai scurt. Atunci când ai de parcurs distanțe lungi, încălțămintea lată este cea mai bună opțiune.

 Piciorul roman (sau piciorul pătrat) este forma cea mai rară, unde primele trei degete au de regulă aceeași lungime, în timp ce ultimele două sunt mai scurte. Se spune că piciorul roman este perfect pentru balet, astfel încălțămintea ideală este cea cu vârful rotund sau pătrat. Evită pe cât posibil pantofii cu vârf îngust sau ascuțit dacă te încadrezi în această categorie. 

2.     Materialul 

Încălțămintea se confecționează din diverse materiale, fiecare cu propriile avantaje și dezavantaje. Dacă prioritatea ta este confortul și durabilitatea, atunci trebuie să faci cunoștință cu cele mai bune trei materiale: pielea naturală, materialul textil și pielea ecologică. Vara aceasta alege pantofii de damă din materiale calitative de la Reverse.ro și fii cu un pas mai aproape de ținuta estivală ideală.

3.     Codul vestimentar

Ținutele pot fi împărțite în trei categorii principale: formale, semiformale și informale. În cazul ținutelor formale de seară (baluri, ceremonii, dineuri etc.) se recomandă pantofii cu toc nu foarte înalt, de preferat negrii, maro sau într-o nuanță metalică (auriu, argintiu). Dacă evenimentul este de zi (nuntă, gală, botez) se recomandă pantofii acoperiți atât în spate, cât și în față. La ținutele semiformale (premiere, jubilee) se recomandă pantofii clasici, din catifea sau din piele naturală, cum ar fi mocasinii, sandalele cu toc lat sau pantofii cu baretă. Nu în ultimul rând, ținutele informale necesită o abordare casual. Există mai multe evenimente informale, de zi sau de seară, cum ar fi ieșirile în oraș, în parc, în club, întâlnirile sau excursiile, iar aici poți jongla cu patru tipuri de pantofi de damă, ideali în astfel de situații destinse, respectiv mocasinii, pantofii sport, sandalele sau espadrilele cu talpă joasă și saboții. 

Savurează fiecare clipă de vară într-un mod destins și distins și ghidează-te după cele trei criterii de mai sus. Întreaga lume e la picioarele tale!

Sursa foto: Unsplash.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial