Cum să previi îmbătrânirea pielii și să ai un ten sănătos și frumos în fiecare zi

Sunt mulți factori care influențează îmbătrânirea pielii. Dacă în cazul unora nu există soluții pentru a stopa efectele lor, ca, de pildă, procesul natural de îmbătrânire, în privința altor factori există metode de a limita influența lor.

Cum să previi îmbătrânirea pielii și să ai un ten sănătos și frumos în fiecare zi

Mediul în care trăiești și alegerile pe care le faci în privința stilului de viață au un impact puternic asupra îmbătrânirii pielii. Termenul medical pentru acest tip de îmbătrânire este îmbătrânire extrinsecă. Vestea bună este că, printr-o serie de acțiuni preventive, poți încetini efectele pe care acest tip de îmbătrânire le are asupra pielii.

Îngrijește și hidratează corespunzător pielea 

O rutină de îngrijire a tenului este esențială pentru a limita efectele îmbătrânirii asupra tenului. De aceea, atât dimineața, cât și seara, este obligatoriu să cureți tenul și să îl hidratezi corespunzător. Spală-ți fața cu apă călduță și folosește un șampon de curățare, care să elimine impuritățile, aplică un exfoliant blând, pentru a „reînnoi pielea și pentru a-i reda luminozitatea și aplică un toner, pentru a calma și proteja fața și, în același timp, pentru a o pregăti pentru următorul pas: hidratarea.

Hidratarea este unul dintre cei mai importanți pași pe care trebuie să îi faci pentru a-ți îngriji corespunzător pielea, la orice vârstă. Datorită tonerului aplicat anterior, pielea va absorbi mai bine produsele aplicate. Folosește o crema contur de ochi antirid, pentru a reduce ridurile superficiale și profunde din jurul ochilor și pentru a hidrata zona sensibilă a tenului, cea unde semnele îmbătrânirii sunt cel mai vizibile. Totodată, aplică o crema anti aging (antirid), pentru a stimula regenerarea epidermului, astfel încât numărul ridurilor de pe față și gât să fie redus, iar chipul să rămână luminos și sănătos.

Protejează-ți pielea de razele soarelui

Schimbările de temperatură au un puternic impact asupra pielii, de aceea, în sezonul cald, este important să îți protejezi tenul de razele soarelui. Cu toate că produsele cu factor UV sunt necesare pentru protecția tenului tot timpul anului, vara acestea sunt obligatorii. Este recomandat să aplici loțiunea și crema cu protecția solară pe corp și față cu cel puțin 15 minute înainte de a te expune la razele soarelui.

Nu în ultimul rând, asigură-te că acorzi o protecție sporită și buzelor. Folosește un balsam de buze cu factor SPF și cu un puternic efect hidratant, întrucât razele soarelui pot afecta și această zonă a feței, dacă nu este corect îngrijită.

Renunță la vicii și adoptă un stil de viață sănătos

Fumul de țigară și consumul de alcool se numără printre factorii care accelerează îmbătrânirea pielii, de aceea, dacă îți dorești să îți păstrezi tinerețea tenului cât mai mult timp, este recomandat să renunți la astfel de vicii.

În ceea ce privește alimentația, este bine să consumi cât mai multe produse bogate în vitamine.

Un studiu din 2017, la care au participat peste 2.700 de persoane a arătat o legătură între produsele alimentare din dieta zilnică și riduri.

Potrivit cercetării, femeile care includ în dietă o cantitate mare de carne roșie și gustări nesănătoase sunt mai predispuse riscului de a face riduri decât acelea care consumă mai multe fructe.

Așadar, este important să acorzi o atenție sporită obiceiurilor zilnice și să respecți rutina de îngrijire a tenului, astfel încât să previi îmbătrânirea pielii.

Sursă foto: Unsplash

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial