Cum să faci smart shopping: trucuri pentru a economisi bani în timp ce îți cumperi ce îți dorești

Shoppingul reprezintă o modalitate excelentă de relaxare, te poate ajuta să te eliberezi de stres și să îți schimbi în bine starea de spirit.

Cum să faci smart shopping: trucuri pentru a economisi bani în timp ce îți cumperi ce îți dorești

Însă, este important să faci cumpărături inteligente, astfel încât să eviți să achiziționezi lucruri de care nu ai neapărat nevoie, să te lași dominată de sentimente și, în final, să cheltui foarte mulți bani.

Smart shopping înseamnă să poți avea lucrurile pe care ți le dorești, însă fără să te îndatorezi sau să ai mustrări de conștiință pentru că ai cheltuit prea mulți bani. Cumpărăturile trebuie să fie relaxante, nicidecum stresante.

Pentru a face cumpărături inteligente, ai nevoie să respecți câțiva pași, printre care planificarea și documentarea. Nu în ultimul rând, smart shoppingul implică multă răbdare, astfel încât să îți cumperi la un preț avantajos acei pantofi sport Nike Air Force 1 sau acea cămașă Diesel pe care ți le dorești de ceva vreme.

Indiferent dacă alegi să mergi în magazinele fizice sau preferi shoppingul online, iată câteva trucuri care te pot ajuta să faci cumpărături inteligente:

Fă o listă de cumpărături

Cea mai eficientă metodă de a face cumpărături inteligente este să îți faci o listă cu lucrurile de care ai nevoie. Fie că e vorba de alimente sau articole vestimentare, de electronice sau gadgeturi, este important să pregătești o listă cu obiectele de care ai nevoie și să o folosești pentru a urmări cele mai bune oferte. Astfel, vei evita să cumperi lucruri pe care nu le vei folosi niciodată sau îmbrăcăminte și încălțăminte pe care nu le vei purta.

Dacă, de pildă, îți dorești o pereche de cizme UGG, adaugă-le în coșul de cumpărături online și fii pregătită să le achiziționezi în momentul în care vor fi reduceri semnificative. De asemenea, dacă ai nevoie de o nouă mașină de spălat Beko, urmărește reducerile din magazine, analizează ofertele online și cumpără abia atunci când prețul este adecvat bugetului stabilit pentru o astfel de achiziție.

Evită să cumperi produse care se află la reducere, dacă nu ai nevoie de ele.

Setează un buget pentru cumpărături

Pentru ca shoppingul să fie o activitate relaxantă, este necesar să nu te îngrijorezi în privința banilor. De aceea, este indicat să îți stabilești un buget realist pentru fiecare obiect pe care vrei să îl achiziționezi, astfel încât să nu te îndatorezi pentru a avea ceea ce îți dorești. Să cheltui în funcție de venitul lunar nu înseamnă să îți impui restricții, ci că acționezi cumpătat.

În maniera aceasta, nu vei achiziționa decât lucrurile care îți trebuie și vei urmări cu mai multă atenție ofertele promoționale înainte să iei decizia finală. Acest lucru te ajută să obții o stare de satisfacție deplină, întrucât organismul eliberează endorfine sau acele substanțe neurochimice cunoscute sub numele „hormonul fericirii, responsabile cu fericirea, în momentul în care ești mulțumit de ceva ce ai făcut, cum ar fi să cumperi un produs la un preț avantajos.

Documentează-te minuțios în legătură cu produsele dorite

În prezent, poți găsi numeroase informații în mediul virtual, ceea ce te ajută să iei decizii responsabile. Mare parte dintre produsele care se găsesc în magazinele fizice pot fi achiziționate și online, iar în spațiul virtual utilizatorii au posibilitatea de a lăsa recenzii despre cumpărturile făcute.

Recenziile online te ajută să îți faci o părere despre funcționalitatea anumitor gadgeturi și accesorii, despre calitatea unor obiecte vestimentare sau despre eficiența anumitor produse cosmetice. Astfel, poți alege cele mai bune articole pentru tine.

Potrivit cercetărilor din ultimii ani, nivelul de dopamină crește când suntem implicați în activități plăcute, iar shoppingul se numără printre acestea. Bucură-te în timp ce faci cumpărături și cheltuie banii cu responsabilitate!

Sursă foto: Unsplash

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial