Cum putem trata hernia lombară fără a apela la bisturiu ?

Durerile de spate, în zona mijlocului trunchiului, sunt foarte frecvente la adulți și uneori la copii. Dacă unele dureri sunt pasagere, altele sunt însă intense, de lungă durata și extrem de neplăcute.

Cum putem trata hernia lombară fără a apela la bisturiu ?

Durerile de spate, în zona mijlocului trunchiului, sunt foarte frecvente la adulți și uneori la copii. Dacă unele dureri sunt pasagere, altele sunt însă intense, de lungă durata și extrem de neplăcute. Cauzele durerilor de spate pot fi multiple, însă adesea este vorba despre o henrie lombară.

Hernia lombară este, așadar, o afecțiune care se manifestă prin ieșirea unei porțiuni din discul intervertebral lombar în exterior. Acest lucru poate duce la durere, amorțeală și slăbiciune în picioare. Adesea, durerile sunt atât de intense, încât persoana respectivă nu se poate mișca. Din fericire, există metode non-chirurgicale pentru a trata hernia lombară, care pot ajuta la ameliorarea simptomelor și la prevenirea evoluției acestei afecțiuni.

Ca un prim pas, este important să se identifice și să se evite activitățile care pot agrava hernia lombară. Acestea pot include ridicarea greutăților, statul în picioare pentru perioade lungi de timp sau orice activitate care implică flexia sau răsucirea coloanei vertebrale. De asemenea, este important să evităm pozițiile care pot pune presiune pe coloana lombară, cum ar fi statul întins pe spate sau statul cu picioarele încrucișate.

Exercițiile fizice regulate pot fi, de asemenea, foarte benefice în tratamentul herniei lombare. Exercițiile de întindere și fortificare pot ajuta la îmbunătățirea flexibilității și a mușchilor care susțin coloana vertebrală. Acestea pot include exerciții de yoga sau pilates, care pot ajuta la întărirea musculaturii spatelui și a abdomenului, precum și la îmbunătățirea posturii. Exercițiile cardio, cum ar fi mersul pe jos sau înotul, pot ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea circulației și a capacității respiratorii.

Terapia fizică este, de asemenea, o opțiune eficientă pentru a trata hernia lombara. Acesta poate include masaj terapeutic sau terapia manuală, care pot ajuta la ameliorarea durerii și la îmbunătățirea mobilității coloanei vertebrale. Terapia fizică poate include, de asemenea, tehnici de încălzire și răcire, precum și tehnici de compresie și decompresie, care pot ajuta la ameliorarea simptomelor herniei lombare.

Injecțiile cu corticosteroizi sau cu alte tipuri de analgezice pot ajuta, de asemenea, la ameliorarea durerii și a inflamației asociate herniei lombare. Acestea pot fi administrate direct în zona afectată și pot ajută la ameliorarea simptomelor în câteva zile. Chiar dacă aceste metode non-chirurgicale pot fi eficiente în tratamentul herniei lombare, este important să se discute cu un medic înainte de a începe orice tratament pentru a se asigura că acesta este potrivit pentru situația individuală. În unele cazuri, hernia lombara poate fi o afecțiune serioasă care necesită tratament chirurgical și este important să se ia în considerare toate opțiunile de tratament înainte de a lua o decizie.

Este, de asemenea, important să învățăm cu să menținem o postura corectă, care poate ajuta la prevenirea apariției herniei lombare și la reducerea stresului asupra coloanei vertebrale. Acest lucru poate include modul în care stăm la birou, statul și mersul având o poziție corectă și evitarea pozițiilor care pun presiune pe coloana lombară.

În plus, există și alte metode alternative de tratament pentru hernia lombara cum ar fi acupunctură, terapia prin osteopatie sau chiropractica care pot ajuta la ameliorarea durerii și la îmbunătățirea mobilității coloanei vertebrale. Acestea sunt terapii non-invazive care pot fi eficiente în tratamentul herniei lombare, mai ales în combinație cu alte metode de tratament menționate anterior.

Este important să se ia în considerare și schimbările de stil de viață care pot ajuta la prevenirea apariției herniei lombare și la ameliorarea simptomelor. Aceasta poate include pierderea în greutate, dacă este necesar, pentru a reduce presiunea asupra coloanei vertebrale și evitarea fumatului, deoarece acesta poate duce la degenerarea discurilor intervertebrale. Trebuie să se ia în considerare și alte probleme de sănătate care ar putea contribui la apariția herniei lombare, cum ar fi problemele de incontinență sau problemele de prostată, care ar putea necesită tratament suplimentar. Este, de asemenea, important să se monitorizeze și să se controleze alte afecțiuni care pot contribui la apariția herniei lombare, cum ar fi diabetul sau hipertensiunea, și să se ia măsurile necesare pentru a le trata și controla.

În plus, un regim alimentar sănătos și echilibrat poate ajuta la menținerea greutății corporale în limite normale și la furnizarea nutrienților necesari pentru a menține sănătatea coloanei vertebrale.

Deși aceste metode non-chirurgicale de tratament hernie pot fi eficiente, este important să se monitorizeze evoluția herniei lombare și să se ia măsurile necesare dacă simptomele nu se ameliorează sau dacă apar complicații. În unele cazuri, intervenția chirurgicală poate fi necesară pentru a trata hernia lombara și pentru a preveni complicațiile. Dacă pacientul nu mai poate să se miște sau nu se mai poate controla în anumite situați, atunci operația poate fi singură soluție. Este necesar să urmați sfatul medicului și să respectați tratamentul recomandat pentru a obține rezultatele dorite. De asemenea, ar trebui să fiți conștienți de faptul că recuperarea poate dura ceva timp și poate necesită răbdare și perseverență.

Hernia lombara poate fi tratată fără intervenție chirurgicală prin combinarea diferitelor metode și terapii menționate anterior, cum ar fi exercițiile fizice, terapia fizică, injecțiile cu medicamente, menținerea unei posturi corecte, acupunctură, terapia prin osteopatie sau chiropractica, schimbările de stil de viață și alte terapii alternative. Totuși, pentru oricare dintre metodele de mai sus, sfatul medicului este cel mai important. Acesta va poate recomandă să mergeți la un cabinet pentru a face diferite proceduri și va poate da un tratament medicamentos. În cele din urmă, dacă nu sunt rezultate și situația se agravează,intervenția chirurgicală este iminentă. În orice caz, fiecare individ este unic și la fel va fi și hernia lombară de care acesta suferă. Nu aplicați singuri tratamente fără sfatul specialiștilor. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial