Cum îți alegi încălțămintea pentru tenis

Cum îți alegi încălțămintea pentru tenis

Dacă joci tenis, știi bine că încălțămintea ideală trebuie să asigure confort și amortizare, mai ales în cazul unor meciuri disputate pe zgură sau pe suprafață rapidă. De aceea, factorii esențiali în alegerea acestui tip de încălțăminte sunt prezentați pe larg mai jos. 

Află care sunt aceștia și ce beneficii asigură în timp jocului, sau la antrenamente. Cunoscând aceste criterii importante și alegând astfel adidasi de dama pentru tenis, performanță atinsă se va îmbunătăți considerabil, indiferent de nivelul tău de experiență. 

Frecvența cu care joci 

Cât de des mergi la teren? Răspunsul la această întrebare poate simplifica alegerea pe care o realizezi, în privința alegerii celor mai potriviți adidași de tenis pentru tine. Iată care sunt  recomandările noastre, privind o achiziție raportată la acest prim criteriu: 

  • Joci tenis ocazional – alege o pereche de încălțăminte potrivită pentru orice tip de teren, ce asigură o aderență excelentă pe suprafața de joc, atribut esențial pentru adidașii de tenis recomandați jucătorilor cu un nivel al experienței redus.
  • Joci tenis frecvent – alege o pereche de încălțăminte comodă, care să asigure confort, stabilitate și aderență, astfel încât riscul de accidentare să fie minim.
  • Joci tenis la nivel intensiv – alege câte o pereche pentru specificul fiecărui teren de tenis pe care joci, ce poate susține îmbunătățirea stilului de joc, prin tehnologiile integrate în produs. 

Specificul suprafeței de joc

Talpa unor adidași de damă pentru tenis reprezintă principalul element de diferențiere, dacă alegi un astfel de produs în funcție de suprafața terenului pe care obișnuiești să joci. 

În cazul suprafețelor rapide, așa cum este suprafața terenului de la Australian Open, se recomandă adidasi cu o talpă subțire, ce contribuie la greutatea redusă a încălțămintei. 

Însă la fel ca în cazul adidașilor de alergare pe suprafețe cimentate, pantofii sport pentru acest tip de suprafață trebuie să ofere un nivel de amortizare foarte ridicat. 

În cazul terenurilor de tenis cu zgură sau iarbă, se recomandă utilizarea unei perechi de pantofi sport cu o talpă prevăzută cu o mulțime de caneluri de dimensiuni reduse, pentru o stabilitate cât mai bună. De asemenea, acest tip de încălțăminte trebuie să fixeze cât mai bine glezna, pentru minimizarea oricărui tip de accidentare la acest nivel.

Confortul oferit de încălțăminte

Atunci când joci tenis, este esențial să nu simți dureri sau orice altă formă de disconfort la nivelul piciorului. Pantoful trebuie să fie potrivit cu mărimea purtată, însă ține cont de faptul că piciorul se umflă, în timpul efortului, așadar, alege un model cu 0.5 cm mai mare

De asemenea, branțurile pentru acest timp de încălțăminte, elementele de fixare pe picior și tehnologiile din talpă pentru amortizare, contribuie la un nivel de confort simplu de observat, chiar de la primele utilizări. Află mai multe despre aceste elemente, atunci când identifici un model de care ai putea fi interesată.  

Adidașii pentru suprafețe de joc rapide sunt mult mai confortabili decât cei pentru zgură, deoarece produsele din cea de-a doua categorie sunt prevăzuți cu întărituri pe zonele laterale, precum și cu o talpă mult mai rigidă, pentru o stabilitate optimă pe solul instabil. 

Materialele utilizate de producători

Studiază cu atenție lista de materiale din care sunt realizați pantofii de tenis respectivi. Alege soluții de joc ce conțin pleuretan, material dens și rezistent, utilizat pentru atingerea unui nivel de amortizare excelent, ce contribuie, totodată, la obținerea stabilității pe teren. 

Spuma EVA este un alt material utilizat pentru atenuarea șocurilor resimțite de jucător, la impactul piciorului cu solul. De obicei, din spuma EVA se realizează tălpile pentru adidașii recomandați în meciurile pe suprafețe de joc rapide. 

În cazul materialelor textile, optează pentru combinația dintre piele, vinil și pânză rezistentă. Un astfel de mix nu doar că asigura stabilitate și durabilitate, însă garantează și o ventilație a piciorului excelentă, eliminând cu succes transpirația de la nivelul său.

Dacă îți dorești o nouă pereche de adidași de damă pentru tenis, ia în calcul aceste recomandări, astfel încât să poți alege un model eficient în joc.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial