Cum călătorești după pandemie? 5 sfaturi utile de care să ții seama în 2023!

Anul 2023 se arată unul mult mai liniștit și mai sigur din acest punct de vedere, însă abordarea trebuie să rămână una rațională și pragmatică!

Cum călătorești după pandemie? 5 sfaturi utile de care să ții seama în 2023!

Timp de aproape trei ani, pandemia de coronavirus a adus foarte multe schimbări și restricții, pentru extrem de mulți oameni, în timp ce multe planuri de călătorie au fost modificate și, de cele mai multe ori, anulate. Pe parcursul anului 2022, odată cu generalizarea vaccinării oamenilor și a diminuării considerabile a cazurilor de îmbolnăviri, au început să fie ridicate multe dintre restricțiile impuse, astfel încât industria turismului a început să fie tot mai dinamică. 

Anul 2023 se arată unul mult mai liniștit și mai sigur din acest punct de vedere, însă abordarea trebuie să rămână una rațională și pragmatică!

Ai mai jos 5 sfaturi de călătorie de care să ții seama în pregătirea vacanței visurilor tale: 

1.     Nu te entuziasma prea tare: încă mai există Covid-19!

Deși nu mai ține prima pagină a ziarelor și nu mai ocupă prime-time-ul televiziunilor de știri, coronavirsul încă există, pandemia fiind în desfășurare, chiar dacă la o intensitate mult mai scăzută. Călătoriile încă arată diferit de cum le știai: companiile de zbor, aeroporturile și hotelurile nu și-au modificat substanțial politicile și procedurile legate de protecția sanitară și distanțarea socială. Recomandarea e ca, înainte de călătorie, să-ți faci un test covid și să scapi astfel de orice emoție ulterioară. De asemenea, să nu uiți să îndeși în bagaj și câteva măști de protecție. 

2.     Asigură-ți călătoria! 

Având în vedere provocarea pandemică și probleme pe care le-au întâmpinat călătorii în momentul în care au fost depistați, departe de țară, cu coronavirus sau alte boli, o asigurare este mereu piaza cea bună! De exemplu, cu asigurarea de călătorie specială a celor de la Asirom.ro, ai garanția că, pentru o sumă modică, ești acoperit total, în orice situație grea pe care ai putea s-o întâmpini: îmbolnăvire, accident, pierderea bagajului sau a documentelor, etc. 

3.     Rezervă în avans! 

Odată cu revenirea la cvasi-normalitate, călătoriile au ajuns din nou pe agenda multor familii. Agențiile de turism transmit, pe toate canalele, că numărul de rezervări către destinațiile considerate populare a început să crească considerabil, la un nivel apropiat de cel pre-pandemic. Pregătește-te astfel de aglomerație, rezervând din timp, atât pentru a avea garanția locului, cât și pentru a prinde o ofertă last-minute. Un alt sfat e să ai în vedere zone mai puțin populare, retrase.

4.     Caută rezervări flexibile!

Revigorarea industriei turismului s-a produs și pe fondul relaxării politicilor de rezervare și anulare. Agențiile și companiile de profil au continuat să ofere turiștilor rezervări flexibile, motiv pentru care planificarea călătoriei a devenit ușoară și mai puțin stresantă. Caută acest gen de rezervări, care nu impun taxe de modificare sau care oferă chiar rambursări integrale pentru zboruri anulate, ori pentru diverse alte motive. 

5.     Intră pe Youtube!

Vlogurile de călătorie încărcate pe platforma Youtube sunt o adevărată sursă de inspirație pentru toți cei care doresc să-și rezerve o călătorie într-o anume destinație. Sunt pline cu informații extrem de relevante și actuale despre viitoare ta destinație, prezentate într-o formă practică. În acest fel, îți vei putea forma o opinie mult mai concretă despre modul în care va putea decurge călătoria ta, restricții existente, costuri, plusuri și minusuri, etc. 

            Toate aceste sfaturi te vor ajuta să-ți transformi viitorul sejur într-o experiență reușită, de care să-ți aduci aminte cu mult drag. 2023 poate fi, în sfârșit, anul în care să călătorești din nou cum ai făcut-o înainte de pandemie și în care să aduni o mulțime de experiențe pozitive, care să-ți reîncarce bateriile și să te facă să vibrezi de fericire.  

Sursa foto: Pixabay.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial