Machiajul a fost un subiect dezbătut vreme de mulți ani. În timp ce unele persoane preferă lookul natural și nu folosesc produse de make-up, altele consideră că machiajul le ajută atât din punct de vedere fizic, cât și psihic.
Machiajul a fost un subiect dezbătut vreme de mulți ani. În timp ce unele persoane preferă lookul natural și nu folosesc produse de make-up, altele consideră că machiajul le ajută atât din punct de vedere fizic, cât și psihic.
Unele femei se machiază pentru a se simți bine în pielea lor, pentru a-și spori stima de sine și pentru a evidenția anumite trăsături, în vreme ce altele pot folosi produse de make-up pentru a atrage atenția, pentru a intimida, pentru a șoca sau pentru a uimi persoanele cu care interacționează.
Indiferent dacă utilizezi numeroase produse cosmetice și transformi machiajul într-o artă sau optezi pentru un look natural și folosești, de pildă, doar fard de pleoape și mascara, pentru a scoate în evidență ochii, make-upul te poate ajuta să te simți bine în pielea ta.
Iată câteva motive pentru a te machia în fiecare zi:
Unul dintre cele mai importante motive pentru a purta machiaj este că te ajută să fii mai încrezătoare în forțele proprii, fiind astfel pregătită să faci față cu mai multă ușurință provocărilor de zi cu zi.
Este, totodată, și o modalitate eficientă de a avea o atitudine pozitivă în orice situație în care ești pusă.
Petele pigmentare, ridurile, liniile fine, precum și cearcănele, roșeața sau comedoanele pot fi văzute ca imperfecțiuni de unele persoane, care se folosesc de machiaj pentru a le ascunde. Cu ajutorul bazei de machiaj, a fondului de ten, a fardurilor și a corectoarelor, problemele tenului pot fi „ascunse, lăsându-ți chipul curat și luminos.
Pe de altă parte, produsele de make-up pot evidenția trăsăturile naturale ale tenului. Fie că e vorba de ochi, buze ori pomeți, atuurile tale pot fi scoase în evidență cu ajutorul machiajului.
Machiajul protejează pielea de factorii de mediu care pot deteriora funcția de barieră. Poluarea, radiațiile ultraviolete, praful, vântul și umiditatea sunt câteva dintre cauzele îmbătrânirii premature a pielii și a dezvoltării anumitor afecțiuni cutanate.
Make-upul creează o protecție în jurul pielii, pentru a împiedica expunerea directă la factorii dăunători. Însă, acest lucru nu înseamnă că nu mai e nevoie de cremă cu factor de protecție solară, de exemplu, pentru a te proteja de razele ultraviolete, sau să eviți zonele cu un nivel crescut de poluare. Machiajul creează doar o ușoară barieră și nu oferă protecție totală.
Unul dintre cele mai mari beneficii ale machiajului este că te întinerește. Produse de make-up te pot ajuta să ascunzi ridurile, liniile fine, petele pigmentare și alte semne ale îmbătrânirii pielii. Cu ajutorul cosmeticelor potrivite, îți poți crea un look tineresc, care să îți evidențieze trăsăturile frumoase ale chipului și să te ajute să te faci o bună primă impresie.
Demachierea necesită un tratament de curățare profundă, atât cu apă micelară, cât și cu spume sau loțiuni de eliminare a impurităților. Acest proces contribuie la îndepărtarea excesului de ulei sau a murdăriei din porii pielii. Totodată, curățarea zilnică a pielii ajută la menținerea luminozității și sănătății cutanate.
Rutina de îngrijire a pielii este extrem de importantă pentru a avea tenul frumos și tânăr cât mai mult timp, iar îndepărtarea machiajului este o acțiune necesară în fiecare seară.
O femeie petrece, în medie, 11 minute în fața oglinzii pentru a se machia, un obicei care, potrivit studiilor, influențează starea de bine și stima de sine. Cu ajutorul produselor cosmetice potrivite și a tehnicilor de make-up adecvate, poți obține un look frumos, care să te binedispună și să te facă să te simți bine în pielea ta.
Sursă foto: Freepik