Cele mai populare 5 rase de pisici cu blană gri

Cele mai populare 5 rase de pisici cu blană gri

Alegerea unui animal de companie este o decizie dificilă, pentru că sunt mai multe aspecte la care are fi bine să te gândești din timp. Unele pisici de rasă, spre exemplu, au nevoie de o îngrijire mai specială, mai ales dacă au blana lungă, greu de întreținut. Desigur, toate pisicuțele sunt absolut adorabile și va fi cu siguranță greu să alegi una singură pe care să o iei acasă.

Dacă vrei să-ți cumperi o pisică și nu te-ai hotărât ce rasă este potrivită pentru tine, îți prezentăm în acest articol câteva opțiuni, ideale dacă vrei o pisicuță cu blana gri. Poți folosi și un selector de rase de pisici, aplicație care te ajută să găsești rapid pisica pe care să o alegi, în funcție de mai multe criterii. 

1. Norvegiana de Pădure

Una dintre cele mai cunoscute rase de pisici cu blană gri este Norvegiana de Pădure. Pisicuțele din această rasă sunt de talie mare, foarte active, dar și prietenoase și afectuoase cu oamenii. Astfel, ele sunt potrivite și pentru familiile care au copii mici, dar și pentru persoanele mai în vârstă, cât timp acestea le pot oferi suficient spațiu pentru a face mișcare și mai ales pentru a se cățăra.

2. Albastru de Rusia

Cu siguranță cea mai populară rasă de pisici cu blană gri, Albastru de Rusia este o alegere foarte bună pentru persoanele care sunt alergice la păr. Pisicile din această rasă au blana foarte scurtă, prin urmare nu lasă mult păr și sunt foarte ușor de întreținut, nefiind necesară pieptănarea sau tunderea lor. O pisică Albastru de Rusia este potrivită și pentru seniori sau pentru cei care vor un animal mai liniștit, nu foarte activ sau jucăuș. Deși se atașează mult de stăpân, aceste pisicuțe sunt mai timide și nu prea tolerează străinii.

3. British Shorthair 

Pisicile din rasa British Shorthair sunt de asemenea foarte ușor de întreținut, având blănița scurtă, gri închis și ochi superbi, de culoarea mierii. Sunt pisicuțe cuminți, afectuoase și independente, potrivite pentru oricine, inclusiv pentru iubitorii de animale care au și alți patrupezi în locuință. Se împrietenesc ușor cu alte pisici sau cu căței și nu sunt deloc conflictuale.

4. Nebelung

Mai puțin cunoscute, pisicile din rasa Nebelung sunt foarte liniștite și iubitoare, fiind o alegere bună pentru familiile care au copii mai mari sau pentru persoanele în vârstă, care nu-și doresc un animal prea activ. Au o blană gri foarte frumoasă, lungă și moale, care necesită ceva mai multă atenție pentru pieptănare și îngrijire.

5. Persana

Pisicile din rasa Persana sunt adorate pentru blana lor superbă, lungă și moale, dar și pentru că au un temperament plăcut, ideal pentru un animal de companie. Ele sunt prietenoase și cuminți, dar alegerea unei pisici din această rasă este o responsabilitate, pentru că blana lor are nevoie de o îngrijire laborioasă, prin urmare stăpânul trebuie să le poată acorda suficientă atenție. Persanele pot avea diferite culori, inclusiv gri.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai apreciate rase de pisici cu blană de culoare gri. Alege pisicuța potrivită pentru tine, în funcție de comportamentul pe care ți-l dorești și de timpul pe care îl poți aloca îngrijirii ei.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial