Ce trebuie să conțină trusa de prim ajutor atunci când pleci în vacanță cu copiii

Oricine e părinte știe că a pleca cu copiii de acasă, chiar și pentru o singură noapte necesită pregătiri intense și multe bagaje luate după voi,

Ce trebuie să conțină trusa de prim ajutor atunci când pleci în vacanță cu copiii

Oricine e părinte știe că a pleca cu copiii de acasă, chiar și pentru o singură noapte necesită pregătiri intense și multe bagaje luate după voi, astfel încât totul să fie cât se poate de confortabil pentru cei mici. Unu lucru ce nu trebuie să lipsească niciodată este trusa de prim ajutor, având în vedere că nu știi niciodată când se pot întâmpla mici accidente neplăcute la cei mici sau când tu ai nevoie de aceasta.

Iată ce ar trebui să conțină o trusă de prim ajutor pe care să o iei mereu la tine: 

1. Plasturi 

Indiferent de unde ai pleca, plasturii trebuie să fie mereu la tine. Cei mici au marele obicei de a alerga și de a nu fi atenți, iar astfel accidentele minore se pot întâmpla ce orice pas. Ideal este să cumperi plasturi de diferite dimensiuni, astfel încât să îți fie de ajutor indiferent de situație, iar pentru a-l liniști pe cel mic poți opta pentru cei ce au diferite desene sau sunt în culori cât mai vii. 

2. Soluție de dezinfectat 

Înainte de a aplica un plasture sau un bandaj e de preferat ca orice rană deschisă să fie dezinfectată, indiferent de cât de mică sau superficială este. În acest fel, te vei asigura că aceasta se va închide în cel mai scurt timp posibil, fără prea multă durere. Ideal ar fi să te orientezi către soluțiile de dezinfectat ce nu conțin alcool, astfel încât să nu provoace usturime în momentul folosirii. 

3. Medicamente/suplimente alimentare 

Nu știi niciodată când cel mic sau tu prezintă câteva simptome de răceală sau când ai o durere ce îți strică starea de spirit din concediu. De aceea, ar fi de preferat ca mereu să ai la tine, în trusa de prim ajutor câteva pastile ce te pot ajuta până ajungi înapoi acasă și poți merge la medicul tău. Printre ele se pot regăsi câteva analgezice, sirop pentru febră, medicamente pentru răul de mașină, BiSeptol urinar cu albastru de metilen de pe Vegis.ro, în cazul în care știi că ai probleme de acest tip și câteva pastile sau plicuri pentru răceală. 

4.  Termometru 

Deși speri să nu-l folosești, un termometru îți va fi util atunci când copilul tău dă semne de răceală sau că îi crește temperatura. Astfel, achiziționează un termometru digital și pune-l cu tine în trusa de prim ajutor, pentru a-l avea atunci când ai nevoie de el. 

5. Bandaje și comprese sterile 

Dacă pentru rănile superficiale vei folosi plasturii, atunci când vine vorba despre accidentările mai serioase ai nevoie de câteva comprese sterile pentru a curăța rana așa cum trebuie, precum și de bandaje pentru a o acoperi. 

În general ar fi de preferat să îți adaptezi trusa de prim ajutor în funcție de când și unde alegi să mergi în vacanță. Acest lucru te va ajuta să fii mult mai pregătită pentru situațiile neprevăzute. 

Sursa foto: pexels.com  

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial