Ce culori să alegeți pentru ținutele vestimentare de sărbători?

Alegerea ținutelor vestimentare face parte din pregătirile pentru sărbători, mai ales dacă organizați o petrecere sau sunteți invitați la o petrecere, la o masă în familie sau plecați în vacanță, acolo unde vă așteaptă o varietate de activități.

Ce culori să alegeți pentru ținutele vestimentare de sărbători?

Alegerea ținutelor vestimentare face parte din pregătirile pentru sărbători, mai ales dacă organizați o petrecere sau sunteți invitați la o petrecere, la o masă în familie sau plecați în vacanță, acolo unde vă așteaptă o varietate de activități. Indiferent că veți alege ținute vestimentare casual, tematice sau festive, culorile joacă un rol crucial pentru menținerea armoniei și echilibrului. De sărbători, mai mult ca oricând, doriți să existe armonie, coordonare și echilibru între propria ținută vestimentară și ținutele celorlalți membri ai familiei, mai ales dacă aveți copii de vârstă mică. Puteți să vă axați pe o culoare, cum ar fi roșu – și să vă asigurați că fiecare membru al familiei va purta ceva roșu  – sau puteți să optați pentru o paletă de culori mai variată.

Utilizați culorile în propriul avantaj

Dacă veți alege să includeți o singură culoare în ținuta personală (de exemplu, veți purta o rochie roșie), atunci asigurați-vă că membrii familiei vor purta nuanțe complementare. Pe de altă parte, dacă veți opta pentru o paletă de culori, asigurați-vă că fiecare culoare se sincronizează cu cealaltă. De exemplu, dacă veți purta o rochie bej sau cafenie, partenerul ar putea opta pentru un sacou verde pădure, iar copiii ar putea purta haine ruginii sau maro. La fel ca și în cazul machiajului, paleta cromatică ar trebui să vă îmbunătățească aspectul general și să vă evidențieze atuurile, nu să vă copleșească. Dacă doriți să îi scoateți în evidență pe cei mai mici membri ai familiei, atunci alegeți pentru ei piese vestimentare în culori mai îndrăznețe sau cu modele mai atrăgătoare. Pentru un accent și mai mare, optați pentru culori festive atât pentru rochițe pentru fetițe, pentru costume de băieți, dar și pentru hainele nou-născutului. Când vine vorba de alegerea ținutelor vestimentare pentru copii, nu există limite.

Nu veți da greș dacă veți alege culori neutre

În timp ce culoarea reprezintă o modalitate excelentă pentru obținerea ținutelor vestimentare coezive, neutrele acționează ca o bază solidă. Prea multe culori diferite pot distrage atenția, iar acest lucru este valabil și atunci când sunteți invitați la o masă sau la o petrecere, dar și atunci când faceți poze pentru a le trimite celor dragi. Dacă veți face fotografii de familie într-un fundal mai aglomerat, atunci ținutele neutre reprezintă o modalitate excelentă prin care puteți constrasta fundalul. De exemplu, dacă organizați o masă în familie acasă, atunci vă puteți îmbrăca într-o rochie neagră, partenerul de viață poate purta o pereche de blugi albaștri și un pulover negru, iar cel mai mic membru al familiei poate purta o ținută confortabilă și o pereche de pantofi roșii. Purtând aceste ținute, veți beneficia de confortul și de libertatea de mișcare de care aveți nevoie pentru a desfășura masa, dar și pentru a face cele mai frumoase fotografii alături de întreaga familie.

Paleta cromatică pentru ținutele vestimentare de sărbători trebuie să fie cât mai echilibrată. Prea multe culori diferite pot crea un haos vizual, însă amestecul perfect de culori emană eleganță și rafinament. Dacă doriți ca toți membrii familiei să poarte ținute vestimentare mai tradiționale, dar totuși cu o notă modernă, atunci optați pentru o paletă cromatică cu nuanțe pământii. Culori precum verdele pădure, ruginiul și bronzul se grupează frumos. La rândul său, albastrul închis, rozul pastelat și verdele salvie creează o paletă cromatică mai blândă. Iar dacă doriți să îi impresionați pe cei din jur cu ținute elegante, atunci optați pentru piese vestimentare în culori bogate precum vișiniul, galbenul auriu și smaraldul.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial