Cât de eficient este laptele praf în dezvoltarea organismului copilului?

Laptele praf a devenit un ingredient care a căpătat un nivel ridicat de popularitate în ultima vreme, fiind folosit cu precădere de mamici pentru procesul de hranire adecvată a copilului lor.

Cât de eficient este laptele praf în dezvoltarea organismului copilului?

Specialistii din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății recomandă tuturor mamicilor hranirea propriului copil la san pana cand acesta ajunge la vârsta de 6 luni, iar, mai apoi, procesul de alaptare o să continue până la împlinirea varstei de 2 ani.

Există totuși motive (fie medicale, fie personale) din cauza cărora anumite mamici nu-și pot hrăni copilul, așa ca folosesc lapte praf ca parte esențială din alimentatia sa.

4 motive pentru care laptele praf este benefic

1. Are un conținut generos de vitamine

Laptele praf are în componenta sa o mulțime de vitamine care sunt utile pentru procesul de dezvoltare eficientă și armonioasă a bebelușului. Printre aceste vitamine se numara: A, D, E, K, cuprinzând și tot complexul de vitamine B. Acestea contribuie la formarea unui sistem imunitar rezistent, care să facă față cu succes tuturor încercărilor la care este supus.

Citește și: Calitatea Laptelui Praf Humana.

2. Are un gust placut

Gustul laptelui praf este plăcut, iar bebelusul nu va observa nicio diferenta dintre el și laptele matern. Îl va asimila în mod corespunzător, iar organismul său va putea să-și extragă toate proprietățile necesare pentru a funcționa în parametri optimi.

3. Existența unui conținut ridicat de proteine și aminoacizi

Laptele praf cuprinde un număr generos de proteine și de aminoacizi, care contribuie semnificativ la o digestie sănătoasă și la un organism puternic imunizat.

4. Nivel potrivit de carbohidrați

Bebelușii care consumă lapte praf vor beneficia de un nivel optim de carbohidrați, care ajută la prevenirea problemelor periculoase de sănătate, încurajând organismul să asimileze eficient calciul, pentru întărirea oaselor.

Prin urmare, mamicile care nu-și pot hrăni bebelușii cu propriul lapte matern din diverse motive, pot apela cu încredere la varianta laptelui praf, care a devenit o soluție populară și eficientă în prezent. Laptele matern poate fi, astfel, înlocuit cu succes cu laptele praf, fără ca bebelusul sa sesizeze vreo schimbare neplăcută, ci, din contra, il va adora.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial