Casa smart: 5 pași pentru a-ți transforma locuința

Tehnologia și inovațiile recente au permis transformarea locuințelor normale în case smart, care să funcționeze după obișnuințele noastre și după modul în care programăm anumite activități să se desfășoare.

Casa smart: 5 pași pentru a-ți transforma locuința

Beneficiile aduse de implementarea unui sistem digital sau a mai multor sisteme într-o locuință sunt de natură emoțională și fizică, reducând stresul și eficientizând timpul locatarilor.

Dacă îți dorești să-ți transformi locuința și să creezi un spațiu smart la tine acasă, iată 5 pași pe care să-i urmezi în acest proces!

  1. Începe cu iluminarea locuinței

Atunci când optezi pentru schimbarea sistemului de iluminare, alege unul smart deoarece poți controla mult mai ușor ambianța din încăperile casei, chiar și din cele în care nu te afli în acel moment. Sistemele de iluminare smart funcționează pe baza conectivității la o rețea Wi-Fi, iar cele mai multe dintre ele oferă o aplicație mobilă prin care poți gestiona eficient întregul sistem.

  1. Folosește o încuietoare inteligentă pentru ușa de la intrare

Sistemele de închidere smart au fost dezvoltate pentru a întâlni o nevoie importantă a consumatorilor – nevoia de siguranță. Poți alege din mai multe variante de încuietori, cele mai utilizate fiind încuietorile pe bază de amprentă digitală și cele conectate la o aplicație mobilă care permite închiderea și deschiderea ușii. În plus, nu o să te mai confrunți niciodată cu problema că ți-ai pierdut cheile sau ai lăsat ușa deschisă din greșeală.

  1. Schimbă termostatul cu unul smart

Termostatele tipice pe care oamenii le au în casele lor consumă un volum destul de mare de energie. Termostatele inteligente te ajută să economisești mai multă energie și îți asigură controlul eficient al ambianței termice din locuință. Aceste termostate funcționează pe baza unui sistem predictiv, ceea ce înseamnă că setează temperatura din locuință pe cont propriu.

  1. Înlocuiește televizoarele tipice

Deși majoritatea oamenilor au trecut de la televizoarele cu tub la televizoarele smart, acesta este un pas destul de important în crearea unei locuințe inteligente. Televizoarele smart îmbunătățite au un sistem de operare asemănător unui computer care permite conexiunea la internet și controlul prin comandă vocală, astfel încât să nu mai fi nevoit să folosești telecomanda.

  1. Schimbă electrocasnicele

Și electrocasnicele au „devenit' acum inteligente. De exemplu, utilizarea unui aspirator smart a devenit foarte popular în rândul oamenilor care nu-și mai găsesc timpul necesar pentru curățenie. În afară de faptul că un astfel de aspirator curăță suprafețele pe cont propriu, evită anumite obiecte precum mobilierul și poate fi controlat dintr-o aplicație, este și iubit de majoritatea copiilor și animalelor de companie.

Un alt tip de electrocasnic inteligent pe care orice casă smart trebuie să îl integreze este frigiderul. În ziua de astăzi, există o aplicație mobilă prin care diferite aspecte ale frigiderului pot fi controlate, precum temperatura. În plus, prin utilizarea aplicației poți primi diferite alerte ori de câte ori anumite produse din frigider sunt aproape de data expirării sau terminate.

Dacă ți se pare că transformarea locuinței într-una smart pare costisitoare, ai oricând posibilitatea să aplici pentru un card de credit CardAvantaj care să te ajute să-ți îndeplinești această dorință!

Sursa foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial