Brioșe cu Banane: Muffins Pufoase și Aromate

Brioșe cu Banane: Muffins Pufoase și Aromate

Brioșele cu banane se numără printre acele muffins cu un gust unic, absolut delicios, ce îți rămâne adânc întipărit în minte.

Odată ce te-au cucerit cu savoarea lor, nu ai cum să nu îți amintești cu drag de mirosul îmbietor și aroma delicată de banane a brioșelor rumene, proaspăt scoase din cuptor. 

Este desertul perfect cu care să țeși noi amintiri frumoase, mai ales atunci când vrei să le faci o surpriză dulce celor dragi. Pentru astăzi ți-am pregătit o rețetă minunată de muffins cu banane care se face ușor în cel mai scurt timp. Astfel că vei avea mai mult timp liber pentru a te bucura alături de familie și prieteni de gustul micilor delicii preparate cu Făina albă superioară Boromir

Muffins cu banane, vedetele petrecerilor 

Pufoasele muffins sau brioșe cu banane sunt de nelipsit de la petreceri, completând de minune platourile cu prăjiturele pentru candy bar. Zilele speciale devin și mai frumoase alături de aceste prăjiturele. Îndrăgite atât de cei mici, cât și de cei mari, brioșele cu banane vor dispărea primele de pe platourile pe care le-ai pregătit pentru sărbători sau aniversări. 

La fel de bine pot fi servite și la micul dejun alături de cafea sau de un ceai fructat pentru a-ți îndulci dimineața. Deși brioșele simple sunt încântătoare, dacă le decorezi cu o glazură fină de ciocolată albă sau o dulceață de fructe dulci-acrișoare, sigur vei face furori cu desertul tău. Iar dacă le ornezi cu puțină frișcă obții niște minunate cupcake-uri. 

Cele mai pufoase brioșe din Făină Boromir 

Făina Boromir conferă brioșelor un gust inconfundabil cu aroma și textura sa deosebită. Datorită calității sale superioare, miezul lor devine atât de pufos și aromat încât nu-i vei putea rezista. Miezul ca de norișor completează perfect aroma și textura cremoasă a bananelor, transformând brioșele în adevărate minunății dulci. Pentru a te bucura de mai multe amintiri savuroase, încearcă și rețetele de brioșe cu afine, unt de arahide, sau ciocolată. Sunt numai bune de servit în clipele de răsfăț.

Făina albă superioară este preparată din boabe de grâu atent selecționate pentru ca tu să ai parte de un ajutor de nădejde în bucătărie. O găsești pe boromirmarket.ro, locul plin de ingrediente și preparate de cea mai bună calitate. De acolo poți comanda și halvaua din floarea soarelui, prăjiturile cu fructe, creme fine și pandișpan pufos, fursecurile cu unt, cornulețele cu gem, plus multe alte bunătăți.

Cum prepari brioșele cu banane?

Ca să obții delicioasele prăjiturele cu banane trebuie să folosești un unt gras de calitate pe care îl lași la temperatura camerei alături de celelalte ingrediente înainte de a prepara compoziția pentru brioșe. Dacă preferi să nu folosești praf de copt, este important să bați albușurile spumă separat de gălbenușuri pentru a te asigura că brioșele cu banane vor căpăta textura perfectă. 

În cazul în care folosești banane mai coapte, poți pune mai puțin zahăr întrucât gustul lor dulce se va armoniza minunat cu restul ingredientelor. Poți adăuga în compoziție și nuci coapte, migdale, merișoare, fulgi de ciocolată sau afine pentru a da mai multă savoare desertului. Fructele de pădure ușor acrișoare merg de minune în această combinație. 

Ingrediente pentru 12 brioșe pufoase

  • 230 g Făină albă superioară Boromir
  • 115 g nuci
  • 150 g zahăr alb granulat
  • 1 linguriță praf de copt
  • un sfert linguriță sare
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 3 banane mari zdrobite
  • 1 linguriță esență vanilie
  • 2 ouă
  • unt

Mod de preparare brioșe cu banane 

PASUL 1 

Alege o tavă cu 12 forme pentru brioșe și unge-le cu unt. Dacă nu dispui de o astfel de tavă, poți folosi o tavă normală însă vei avea nevoie de forme de hârtie sau silicon pentru brioșe. 

PASUL 2 

Pune nucile la copt timp de 8-10 minute, apoi toacă-le mărunt. În cazul în care preferi să dai un alt gust brioșelor cu banane, înlocuiește nucile cu fulgi de ciocolată albă sau neagră, stafide, merișoare sau fructe proaspete de dimensiuni mici cum ar fi cireșele, afinele, zmeura sau coacăzele. 

PASUL 3 

Amestecă într-un bol Făina Boromir, zahărul, praful de copt, sarea, scorțișoara și nucile. 

PASUL 4 

Într-un alt bol mediu amestecă bananele zdrobite, ouăle, untul topit și esența de vanilie. După aceea, amestecă cele 2 compoziții astfel încât să obții o compoziție omogenă. Nu insista prea mult când amesteci dacă vrei ca textura lor să iasă mai aerată.

PASUL 5 

Preîncălzește cuptorul la 180 grade C și pune între timp compoziția în formele de brioșe. Lasă tava în cuptorul preîncălzit timp de 20-25 minute. După ce le-ai scos, lasă brioșele la răcit 5 minute, după care le poți scoate din forme. 

Decorează prăjiturelele cu o glazură catifelată de ciocolată, o dulceață de fructe sau un caramel fin pentru ca rezultatul să fie și mai impresionant. Acum că ai aflat cum se prepară cele mai gustoase brioșe cu banane, nu îți rămâne decât să te apuci de treabă. Mult spor! 

Gătește alături de Boromir deserturi pline de savoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial