Asociația Vera – o șansă pentru viitorul copiilor cu mai puține șanse

Asociația Vera este un proiect de suflet, care a luat naștere drama pierderii unei ființe dragi care a lăsat în urmă acest ideal, de a dărui iubire copiilor neajutorați.

Asociația Vera – o șansă pentru viitorul copiilor cu mai puține șanse

Care este povestea acestei asociații?

Asociația Vera poartă numele unei fete care și-a pierdut viața într-un accident de stradă, lăsând în urma asta idealul de a ajuta copii. Idealul pe care Asociația își propune să îl împlinească este crearea unui mediu favorabil dezvoltării firești a copiilor cu probleme de sănătate sau cu probleme familiale, care cresc în centrele de plasament.

Cine beneficiază de ajutor?

Până astăzi, Asociația Vera a sprijinit peste 100 de cazuri care au necesitat intervenție chirurgicală, în centre medicale private din București.

De asemenea, Asociația se implică activ în crearea unui mediu potrivit pentru copiii aflați în centrele de plasament din Ulmu și Făurei, județul Călărași, atât în privința condițiilor de trai în casa în care locuiesc, aducând îmbunătățiri clădirii și condițiilor de trai dar și oferindu-le propria prezență acolo, fiind alături de ei la sfârșit de săptămână. 

Stabilirea unui raport și a unei relații apropiate cu acești copii din centru oferă încrederea de a comunica, de a cere și de a găsi suport pentru nevoile lor dar și oferirea unui exemplu personal în persoanele care le sunt aproape. 

Un proiect la fel de important care îi privește pe copiii din grija caselor sociale din Călărași este educația. Pentru că unii dintre ei au nevoie speciale de comunicare sau au fost privați de accesul la educație, Asociația își propune să vină în întâmpinarea lor cu un plan educațional adaptat nevoilor lor.

Șanse pentru un viitor mai bun pentru copii

Copiii sunt viitorul nostru. Cine știe care dintre copiii găzduiți de aceste centre de plasament va aduce schimbarea de care avem nevoie în societatea noastră?

Fiecare copil trebuie să aibă parte de șansa de a se dezvolta, dreptul la educație și la aspirația către ceea ce își dorește să devină. Asociația Vera urmărește ca prin acțiunile sale să ofere cât mai multor copii posibilitatea de a-și alege viitorul pe care îl merită. Nu putem schimba viața tuturor copiilor aflați în nevoie însă schimbând destinul măcar a unor dintre ei poate face lumea în care trăim mai bună.

Responsabilizându-ne social pentru binele copiilor din societatea noastră construim un viitor mai bun pentru noi înșine și pentru generațiile ce vin. Binele naște bine și astfel educăm mai departe către a ajuta, a dărui și a prețui lucrurile de care beneficiem zi de zi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial