Ar trebui să crezi în Moș Crăciun? Avantaje și dezavantaje

Moș Crăciun, acest personaj cu barbă, cu ochelari și burtă, este un erou pentru unii părinți, o minciună spusă copiilor pentru alții.

Ar trebui să crezi în Moș Crăciun? Avantaje și dezavantaje

Moș Crăciun, acest personaj cu barbă, cu ochelari și burtă, este un erou pentru unii părinți, o minciună spusă copiilor pentru alții. Dar când vezi ochii strălucitori ai dragilor tăi când pomenești de „Moș Crăciun', îți este greu să-ți spui că este o idee proastă. Deci, ar trebui să menții magia Crăciunului și mitul lui Moș Crăciun? Sau, dimpotrivă, să nu-ți minți copilul? 

Povestea lui Moș Crăciun

Moș Crăciun provine din Sfântul Nicolae, care a călătorit pe un măgar. Mult mai târziu, la sfârșitul secolului al XIX-lea, ilustratorii au început să-l reprezinte pe faimosul Moș Crăciun jovial și burtos: Moș Crăciun devenea din ce în ce mai popular în Statele Unite.

În 1931, firma americană Coca Cola a profitat de fenomen și l-a pus în scenă pe faimosul Moș Crăciun în reclamă. El este apoi îmbrăcat în culorile celebrei băuturi, în roșu și alb. Și așa s-a născut legenda lui Moș Crăciun! De atunci, mitul a fost o parte integrantă a culturii noastre… în timp ce cei mai mulți dintre noi nici măcar nu cunoaștem povestea „comercială' din spatele acestui personaj care face aceste cadouri copiilor.

Imaginația sau realitatea copilului? 

Cu ochii de adult, este ușor să uiți că imaginația ocupă un loc preponderent pentru copii, mai ales prin gânduri magice, între 3 și 6 ani. Ei înșiși își spun povești aleatorii între magie și fantezie. Crăciunul, până la urmă, este o perioadă magică, plină de lumini, de speranță pentru adulți și copii, și în care copiii își pot imagina că vor avea cadourile visate sub acei brazi artificiali sau naturali, în funcție de alegerea fiecăruia.

Învățarea adevărului poate fi trăită ca o minciună de la părinți

Principalul argument al „anti-Moș Crăciun' este, desigur, minciuna spusă copiilor. Știi că Moș Crăciun nu există, dar asta constituie o lipsă de respect față de ei pentru a-i face pe dragii tăi copii să creadă că un domn cu barbă va veni și va lăsa cadouri la poalele unui brad artificial? Și apoi, acest mit contribuie și la orgia de cadouri pentru mulți părinți: cum să înveți atunci valoarea lucrurilor, dar și, și mai presus de toate, că de fapt, Crăciunul este mai presus de toate un timp de împărtășire cu oamenii pe care îi iubești… 

Așa că, ca părinți, puteți lua și toate măsurile de precauție necesare… ca atunci când îi citești o poveste micuțului. La urma urmei, basmele încep cu „a fost o dată', un mod obișnuit de a spune o poveste care nu este cu adevărat adevărată. 

Un adevăr despre magia Crăciunului care este greu de mărturisit

Când copilul tău începe să pună întrebări de genul „există Moș Crăciun' singur, nu trebuie să minți sau să-i dai un răspuns amuzant.

Fără să-i răspunzi cu un nu ferm, poți să-i pui întrebarea și să vezi ce crede. La urma urmei, există Moș Crăciun, poate nu fizic, ci în inimile și mințile multor copii. E doar o chestiune de perspectivă. Și apoi, nu ești sigur că un copil dorește să părăsească complet lumea confortabilă a imaginației specifice copilăriei.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din advertorial