Invisalign: aparatul dentar revoluționar

Invisalign: aparatul dentar revoluționar

Dintotdeauna ți-ai dorit un zâmbet estetic, strălucitor, care să te facă să te simți remarcată? Acum există o soluție elegantă de a rezolva problemele dentare – aparatul Invisalign!

Dacă până acum ai fost descurajată de aparatele dentare clasice, cele cu bracketi metalici, evoluția tehnologiei dentare îți permite să obții un zâmbet precum starurile de la Hollywood fără ca cei din jur să observe că porți aparat dentar.

Aparatul dentar este cea mai bună soluție atunci când simți că zâmbetul tău merită a doua șansă. Nu doar că rezolvă problemele de ordin estetic, însă un tratament ortodontic aduce mari beneficii în masticație, vorbire și chiar igiena dentară – dinții îngrămădiți sunt mai predispuși la apariția cariilor. 

De ce este atât de revoluționar Invisalign?

Uită tot ce știai despre aparatele dentare! Mulțumită tehnologiei revoluționare a ale Invisalign, nimeni nu va știi că porți aparat dentar. Invisalign este compus din două gutiere din plastic  – aliniatori – detașabile, care sunt adaptați mușcăturii pacientului. Acestea se schimbă o dată la două săptămâni, pe măsură ce dinții migrează din poziția actuală către poziția dorită.

Pentru crearea gutierelor Invisalign se folosește tehnologia 3D, cu ajutorul căreia se generează alignerele clare, transparente. Totodată, prin această metodă grafică, pacientul află, încă de la începutul tratamentului ortodontic, cum vor arăta dinții după finalizarea procedurii.

Cum funcționează Invisalign?

În primul rând, acesta trebuie purtat circa 22 de ore pe zi, timp în care dinții se deplasează lent, timp de 2 săptămâni, puțin câte puțin, către poziția dorită. Gutierele pot fi detașate înainte de masă și de perierea dinților, iar pentru igienizarea acestora este necesară o tabletă efervescentă pusă într-un pahar cu apă. În cazul Invisalign, perioada de tratament variază de la 6 până la 18 luni, în funcție de problema dentară. 

Care sunt pașii tratamentului ortodontic?

După o evaluare inițială a pacientului într-un cabinet stomatologic Bucuresti, medicul ortodont va lua amprenta celor două arcade dentare și va realiza fotografii de diagnostic în mai multe incidențe. Apoi, cu ajutorul tehnologiei 3D se realizează modelul dorit, în funcție de mușcătura pacientului. 

Cu ajutorul unui software specializat se simulează mișcarea dentară de la forma inițială până la poziția finală. Odată realizate gutierele, acestea sunt trimise împreună cu simularea 3D către cabinetul ortodontic.

Ce avantaje oferă aparatul dentar Invisalign?

Eleganță

Spre deosebire de aparatele dentare clasice, Invisalign este 100% transparent, așadar nimeni nu va observa purtarea acestuia. 

Facilitate în detașare

Un alt avantaj este că poate fi ușor îndepărtat de pe dinți, iar astfel poți mânca precum o persoană obișnuită și poți mușca cu jind din orice aliment. 

Asigură o mai bună igienă orală

Tocmai datorită faptului că este ușor de detașat, te poți spăla pe dinți în mod normal, fapt ce este benefic gingiilor și dinților tăi.

Este confortabil

Pacientul nu va simți durere sau disconfort în timpul tratamentului, iar datorită faptului că nu are muchii ascuțite nu va provoca tăieturi în cavitatea orală.

Sunt necesare puține controale ortodontice

Spre deosebire de aparatele dentare tradiționale, la care este necesar consult ortodontic în fiecare lună, cu Invisalign va trebui să mergi în cabinetul stomatologic mult mai rar – cam o dată la 3 luni. Ceea ce face ca Invisalign pret să fie mai accesibil.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial