Alegerea mobilei pentru bucătărie și dining. Sfaturi și criterii de care să ții cont

Mobila reprezintă unul dintre factorii care contribuie la confortul tău și al celor dragi, inclusiv când îți petreci timpul cu ei în bucătărie sau în sufragerie.

Alegerea mobilei pentru bucătărie și dining. Sfaturi și criterii de care să ții cont

Află din rândurile următoare sfaturi și criterii de care să ții cont atunci când alegi piesele de mobilier pentru bucătărie și dining.

Sfaturi legate de amenajare

Te invităm să citești și să pui în aplicare sfaturile pe care ți le oferim în vederea amenajării optime a bucătăriei și dining-ului:

  • Decide-te asupra unui singur stil de amenajare și integrează-l cu atenție, pentru ca toate componentele să arate armonios împreună.
  • Asigură-te că materialele din care sunt create piesele de mobilier au durabilitate ridicată pe termen îndelungat. Ele trebuie să reziste în condiții de umezeală, temperaturi ridicate, zgârieturi.
  • Acordă atenție luminii naturale, dar și celei artificiale. Este indicat să ții cont de poziționarea mobilierului și să instalezi corpuri de iluminat în zonele utilizate cel mai des, cum ar fi deasupra blatului, a mesei și în locurile unde există aparatură electronică. Unele sisteme de iluminat pot fi amplasate pe orice suprafață. Evită însă zona apropiată chiuvetei, pentru a evita accidentele.
  • În cazul în care dispui de o bucătărie de mici dimensiuni, optează pentru aparate electrocasnice care sunt incorporabile și pentru piese de mobilier pliabil.
  • Axează-te pe două culori care să domine amenajarea. Se recomandă să utilizezi și o a treia nuanță, dar în proporții reduse, pentru a reprezenta accentul ce le contrastează pe celelalte.

Criterii de alegere a mobilierului

Te invităm să citești în continuare criteriile pe baza cărora poți selecta piesele de mobilier, astfel încât să îți creezi spațiul ideal în funcție de preferințele și necesitățile tale și ale locuinței.

Scaune

Acestea sunt deosebit de importante, deoarece timpul petrecut stând pe ele va fi destul de ridicat. Poți alege unul dintre modelele de scaune pentru bar – acestea se potrivesc de minune atât în bucătărie, cât și în sufragerie. 

Există numeroase stiluri și ai posibilitatea de a alege în funcție de preferințe. Ține cont de spațiul de care dispui și alege unele mai late sau mai înguste și înalte. În cazul celor care au lățimea mai mare, poți utiliza câte o pernă pentru a le decora.

Masa

Asigură-te că masa pe care o alegi este suficient de încăpătoare și se încadrează bine în spațiul alocat. Un alt aspect esențial este ca masa să aibă o construcție solidă. Indiferent de materialul din care este creată, unul dintre indicatorii uneia de calitate înaltă îl reprezintă durabilitatea. 

Este important să ai în vedere și stilul de amenajare pentru care optezi și să alegi o masă care să se încadreze în acesta. Deși este, în primul rând, practică, acest lucru nu presupune că nu ar trebui să aibă un design atrăgător și care să se integreze în aspectul general al camerei sau al locuinței. Pentru spațiile reduse, optează o masă pliantă. Cele generoase îți permit achiziționarea unei mese mari.

Blatul

Este esențial ca acesta să fie confecționat din materiale durabile și care sunt expuse temperaturilor ridicate. De asemenea, trebuie să fie rezistent la zgârieturi și ușor de curățat, întrucât este, de regulă, utilizat intens. 

Blatul trebuie să prezinte o rezistență crescută și împotriva apei sau a altor lichide, din cauza faptului că va intra des în contact cu ele. Unele dintre cele mai comune sunt cele care au suprafața solidă.

Dulapurile

Unele dintre piesele de mobilier ce permit integrarea într-o mulțime de stiluri de amenajări și care îmbină utilitatea cu factorul estetic sunt dulapurile de tip modular. Poți achiziționa și organizatoare, ce te vor ajuta să depozitezi totul cu o mai mare ușurință.

Dulapurile au un rol important în funcționalitatea bucătăriei. În cazul în care dorești să profiți la maximum de spațiu, indiferent de dimensiunile acestuia, poți achiziționa mobila pe comandă.

Pune în aplicare sfaturile pe care ți le-am oferit și criteriile de selecție pe care ți le-am prezentat, iar confortul tău și al celor dragi va ajunge la un nivel superior! 

Sursa foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial