5 lucrări de amenajare pe care le poți face iarna

Amenajarea locuințelor este o preocupare pe care o avem în mod continuu, fiindcă că acest aspect se răsfrânge în mod direct asupra confortului nostru.

5 lucrări de amenajare pe care le poți face iarna

Este important să știi că nu trebuie să aștepți sezonul cald pentru toate lucrările de amenajare și că există unele pe care le poți realiza chiar și iarna. Iată care sunt acestea:

Reparații la nivelul pereților

Pentru că este o lucrare pe care o poți face la interior, în condiții de temperatură constant pozitivă, nici nu vei întâmpina dificultăți în ceea ce privește uscarea materialelor. În acest fel, vei putea pregăti terenul pentru următoarele etape de amenajare pe care le poți face la interior, dar care necesită un substrat realizat în mod corect. Caută online materialele și vei descoperi oferta la saci de ciment pe site-ul Mathaus, de mare ajutor dacă vrei să economisești astfel încât să poți continua cu următoarele etape. 

Vopsirea și amenajarea pereților

Dacă ai reparat substratul și ai acoperit golurile, găurile și fisurile, următorul pas firesc este aplicarea unei vopsele sau a unei tencuieli decorative de interior. Pentru aceasta trebuie să ai în vedere vopseaua dorită și sculele necesare, deoarece lucrarea poate fi realizată cu ușurință în sezonul rece, dacă este asigurată o temperatură de cel puțin 5 grade Celsius. 

Vei avea nevoie și de o amorsă care să aibă rol de fixare a prafului și de a constitui un strat de aderență pentru vopsea; mai apoi, lucrarea de aplicare a vopselei sau tencuielii se va putea face destul de ușor. 

Amenajarea pardoselilor

Pardoselile pot fi amenajate cu ușurință în timpul sezonului rece, deoarece nu vor necesita condiții speciale. Lucrările la nivelul pardoselilor pot include:

Aplicarea finisajelor 

Pardoselile pot fi amenajate folosind o varietate de materiale. De la parchet laminat, stratificat sau din lemn masiv la gresie, faianță, vinil modular sau piatră naturală, orice idee de amenajare este una care poate fi realizată în timpul sezonului rece. 

Finisajele pardoselilor nu ridică mari probleme la nivel de punere în operă, pentru că intervalul de temperatură în care pot fi realizate aceste lucrări este mereu respectat tocmai datorită faptului că spațiile sunt încălzite sau protejate.

Instalarea unor sisteme speciale de încălzire sau a altor facilități

De asemenea, în timpul sezonului rece, poți realiza și instalarea unui sistem de încălzire în pardoseală sau poți monta o pardoseală flotantă. Va fi nevoie să pregătești chiar și în acest caz substratul, efectuând reparațiile aferente sau, la nevoie, turnând o șapă de egalizare. 

Izolează locuința la interior

Independent de temperaturile scăzute, poți realiza izolarea termică interioară a spațiilor. Ai nevoie de polistiren sau vată minerală, de plasă pentru armare și dibluri, de mortar și adeziv și bineînțeles de scule și materiale de finisare. 

Pentru pardoselile flotante va fi necesar să soliciți ajutorul specialiștilor. Aceștia te pot sfătui sau pot face chiar ei o lucrare realizată în mod corect, perfectă pentru nevoile tale.

Lucrările de izolare te vor ajuta să obții o temperatură mai potrivită în interiorul casei tale, astfel încât să te poți bucura de confort termic indiferent de vremea de afară. Casa va deveni astfel mai eficientă din punct de vedere termic și energetic, iar tu nu vei mai fi nevoit să aloci bani pentru încălzirea suplimentară a spațiilor. 

Instalează tavan fals

Tavanul fals este o soluție optimă pentru realizarea unor zone estetice și speciale și te vor ajuta să maschezi chiar anumite cabluri sau țevi. Tavanul fals este o îmbunătățire importantă, modernă și practică pe care o poți aduce casei tale, fiind o lucrare care poate fi realizată și în sezonul rece.

Sursa foto: unsplash.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial