3 semne că ai nevoie de un implant capilar. Ce presupune tehnica FUE

Trecerea timpului, moştenirea genetică, modul de viață dezordonat pot avea efecte neplăcute asupra podoabei capilare.

3 semne că ai nevoie de un implant capilar. Ce presupune tehnica FUE

Rărirea părului, calviţia şi ulterior alopecia influențează pe lângă aspectul fizic și starea psihică

Lipsa părului poate scădea încrederea, stima de sine şi poate afecta în mod direct activitatea socială a pacienților. Când este momentul să apelezi la un implant capilar? Ce este tehnica FUE şi care sunt avantajele acestei proceduri, sunt doar câteva dintre punctele pe care vom încerca să le atingem în rândurile următoare.

Când e momentul pentru un implant capilar?

Un prim semn că a venit momentul să iei în calcul realizarea unui implant de păr este când părul se răreşte foarte tare şi la nivelul scalpului se observă goluri inestetice.

Apariţia calviţiei este un alt semn că trebuie să faci o vizită în cabinetul medicului specialist. Luând măsuri din timp intervențiile au rezultate foarte bune.

Când te uiţi în oglindă şi te simți nemulțumit de imaginea reflectată, cauzată de lipsa părului, este clar că trebuie să iei în calcul realizarea unui implant capilar. 

Din fericire, dacă te regăseşti în această situaţie, există soluții rapide şi eficiente. Ținând cont că milioane de oameni din întreaga lume apelează la implant capilar pentru a recâștiga părul pierdut și stimă de sine, procedura poate fi considerată cât se poate de sigură. 

Ce este tehnica FUE şi ce presupune aceasta?

Tehnica FUE este foarte populară, datorită eficienţei ridicate, practic intervenția presupune preluarea foliculilor de păr din zona cefei şi implantarea acestora în zonele deficitare. Prin aceasta modalitate la o singură intervenţie se pot implanta între 800 și 3000 de foliculi sănătoși.

Tehnica de extracție de unități foliculare este foarte precisă, şi datorită modului de integrare a foliculilor, firele de păr vor crește frumos și vor avea aspect cât mai natural. Intervenția este una minim invaziva, şi nu necesită suturi, grefe sau alte tipuri de proceduri ce ar putea lăsa urme vizibile.

Practic, eficiența ridicată a modalității FUE de transplant capilar este asigurată de faptul că foliculii sunt recoltaţi de la aceeași persoană, deci șansele ca aceștia să fie respinși sunt minime. Intervenția este rapidă şi se realizează cu anestezie locală.  

Modalitate minim invazivă de executare a procedurii face că efectele secundare să fie minime, pacienții care urmează astfel de intervenții putându-şi relua activitatea cotidiană în zilele posterioare operațiunii de implant capilar.

Efectele procedurii se vor observa la aproximativ 9 luni după intervenţie. Chiar dacă în prima lună de după intervenţie părul va creşte în foliculii proaspăt implantaţi, multe dintre fire vor cădea temporar la aproximativ 3 săptămâni, însă rădăcinile existente îşi vor relua ciclul de creştere din luna a 3-a.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial